Kendt tv-læge meldt til politiet
Det var her på det mondæne Kurhotel Skodsborg nord for København, at Pia Norup havde klinikken My Life Care. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix (arkiv)
En 74-årig tidligere patient har politianmeldt Pia Norup fra TV 2-programmet "Kan man spise sig rask?".

Lægen Pia Norup, kendt fra TV 2-programmet "Kan man spise sig rask?", er blevet politianmeldt.

Det skriver BT.

Det er en tidligere patient, den 74-årige Hans Jørgen Sterndal, som står bag anmeldelsen.

I juni 2016 var han sammen med sin hustru indlagt på rehabiliteringsklinikken My Life Care, der lå på Kurhotel Skodsborg.

Parret havde forudbetalt 103.600 kroner for 14-dages indlæggelse, men allerede på andendagen fik de at vide, at klinikken var gået konkurs, og at de skulle forlade stedet dagen efter klokken 10.

- Det var fra starten en enorm skuffelse. Der var næsten ingen mennesker. Der var vel tre rum, hvor der lå nogen i, og det så nærmest ud som om de var mere eller mindre bevidstløse, fortæller Hans Jørgen Sterndal til BT.

Han fortæller også, at han havde indtryk af at maden skulle være i Michelin-klassen, men siger, at det de fik serveret var "mad på niveau med" vandrehjem.

- Der var ingen at snakke med heller. Der var igenting, siger Hans Jørgen Sterndal.

Handlede efter bedste evne

BT har forelagt Pia Norup kritikken, og hun svarer i en mail blandt andet, at hun har "handlet i overensstemmelse med de juridiske krav og retningslinier i den givne situation, og jeg har handlet efter bedste evne og intention. Alt andet er ukorrekte påstande. Jeg har ingen yderligere kommentarer".

BT har også forelagt TV 2-redaktør Mette Heiberg sagen og her svarer Mette Heiberg avisen, at TV 2 er bekendt med sagen, men at man ikke kender til alle detaljer i sagen og derfor ikke vil tage stilling til den kritik, som tidligere patienter og ansatte rejser af Pia Norup som både person og læge.

Ansatte fik info om konkurs

Ifølge BT hyrede Kurhotel Skodsborg, som ejes af Augustinusfonden, kort efter My Life Care's konkurs en privat efterforsker til at kigge på Pia Norup og My Life Care.

Efterforskningen viser, at Pia Norup i ugen op til konkursen informerede ansatte i ledelsen om, at klinikken var på vej mod konkurs. Det bekræfter tidligere ansat overfor BT.