Kendt politiker er single igen
Pernille Rosenkrantz-Theil er flyttet ind hos en veninde. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Pernille Rosenkrantz-Theil og Rune Baastrup er gået fra hinanden. En sammenbragt familie er noget af det hårdeste hun har prøvet i sit liv, siger den socialdemokratiske toppolitiker.

Den socialdemokratiske politiker Pernille Rosenkrantz-Theil og Rune Baastrup danner ikke par længere.

Det bekræfter 41-årige Pernille Rosenkrantz-Theil overfor Ekstra Bladet.

Pernille Rosenkrantz-Theil er flyttet fra deres fælles hus på Frederiksberg, og deler i stedet lejlighed med en veninde.

- Hver anden uge er jeg alenemor, og det er hundrede gange nemmere. Det der sammenbragt-familie-koncept synes jeg eddermandeme holder hårdt. Det er noget af det hårdeste, sværeste og mest udfordrende, jeg har prøvet i hele mit liv, siger hun til avisen.

Jeg slappede aldrig af

Da Pernille Rosenkrantz-Theil slog pjalterne sammen med Rune Baastrup, som er søn SF-veteranen Anne Baastrup, blev hun en del af en sammenbragt familie med fem børn.

- Jeg slappede aldrig af i det. Ikke et eneste øjeblik. Det var meget stressende for mig, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun har selv børnene Vito på ni år og Vigga på ti år med Mikkel Jes Hansen, som hun blev skilt fra i 2014.

Gik ned med stress

I 2015 fortalte Pernille Rosenkrantz-Theil, at hun havde været igennem en periode med stress.

Hun opdagede for sent, at der ikke længere var strøm på batterierne og gik ned med stress:

- Jeg var det, man kalder udbrændt. Jeg var helt ude i den yderste fase. Der var en meget lang periode, hvor jeg stadig var i fuld galop på arbejde, hvor jeg burde have sygemeldt mig. Jeg havde også fået af vide af en læge, at jeg burde sygemelde mig, det havde jeg bare på ingen måde lyst til. Det er rigtig svært at erkende, at man har stress. For mig var det.