Kendt parterapeut: Naturligt, at mænd forelsker sig i andre kvinder
Carl-Mar Møller er kendt som en mand med markante holdninger. Det har han også til emnet utroskab. Foto: SCANPIX arkiv
Selvom man er i et fast forhold, så er det stadig helt almindeligt, at især manden bliver forelsket i en anden i ny og næ.

Af Malene Fich Weischer, Q.dk, Aller Media

Man kan sagtens have fantasier om andre, selv om man elsker sin kæreste. Dét mener i hvert fald den kendte par- og psykoterapeut Carl-Mar Møller, og ifølge ham er det især mænd, der fantaserer om andre kvinder.

- Nogle tror, at de ikke længere for alvor elsker deres kone, når de kan blive tiltrukket af og forelsket i andre kvinder. Men det er helt normalt at blive forelsket en gang om året, mener par- og psykoterapeut Carl-Mar Møller.

Det er især mænd, der er åbne for en ny forelskelse – i hvert fald i nogle uger hvert år, forklarer terapeuten.

- Specielt mænd har, ligesom han-aber, brug for at sprede deres arvelige gener til så mange kvinder som muligt. Men efter at mennesket er blevet civiliseret, er det nu kun i fantasien, at man har mulighed for at udleve utroskaben, fortæller han, men understreger samtidigt, at det er helt normalt og at det ikke er noget, man som kone til manden bør frygte, sig han.

- Nogle tror, at de ikke længere for alvor elsker deres kone, når de kan blive tiltrukket af og forelsket i andre kvinder. Men det er helt normalt at blive forelsket en gang om året i cirka tre uger i en anden kvinde.

Fem gode grunde til at I skal dyrke morgensex

Fortæl det ikke!

Men selvom man som kone ikke behøver at være bekymret, så er det ikke det samme, som at det er sjovt at få at vide, at manden har fået et godt øje til en anden kvinde – selvom det kun er kortvarigt.

- Fortæl endelig ikke din kone om din forelskelse, men fortæl det til en anden mand, der har forståelse for det. Fortæller du det til din kone, vil hun med stor sandsynlighed blive bange og få en følelse af mindreværd. Selv kvinder, der har en stor bevidsthed og viden om mænd, vil føle ubehag, hvis du fortæller det. Og hvad skal hun bruge dette ubehag til? Den forelskelse, du føler for den anden kvinde, kan du omsætte ved at give din kone blomster, kærlighed og kaste dig over hende med stort begær, siger Carl-Mar.

Dette fantaserer mænd og kvinder om! Se top-ti over vores hemmelige lyster på Q.dk

Jeg har selv været utro

Der er imidlertid ikke nogen opskrift på, hvad der er lykken for den enkelte. For nogle kan forelskelsen ikke kun holdes på det platoniske plan, og det er faktisk også i orden, mener psykoterapeuten. Så længe man ikke forsømmer konen derhjemme.

- Jeg synes, man må gøre det, hvis man ikke kan lade være, så længe det foregår i hemmelighed, og man beskytter sig mod smitte og sygdomme og frem for alt ikke forsømmer sin ægtefælle, mener Carl-Mar Møller, og fortsætter:

- Mennesker, der før er blevet svigtet, vil være meget bange for utroskab, fordi utroskaben aktiverer hele den gamle følelse af svigt. Derfor er det meget vigtigt, at det ikke bliver opdaget. Jeg har selv været utro, da jeg var ung, men efter at være fyldt 40 år har jeg ikke lyst mere – medmindre jeg bliver forsømt seksuelt eller følelsesmæssigt. Dengang søgte jeg dybest set ikke en seksuel oplevelse, men en psykisk bekræftelse af mine personlige egenskaber fra min elskerinde. Da jeg fandt ud af, hvad det var, jeg søgte hos elskerinden, forlangte jeg det af min elskede, og hun kunne sagtens honorere det. Hun vidste bare ikke, at jeg havde brug for det, siger han.

Derfor er kvinder med kurver det rene mandenarko