Kendt komiker: Mere løn og respekt til sosu'er og pædagoger
Sebastian Dorset mener, at et godt velfærdssamfund er baseret på tillid til de mennesker, som arbejder i det. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix/arkiv
Selv en lille lønforhøjelse ville jo være en værdsættelse, som ville sige "vi ved, at I er vigtige, og vi ved, at I er uundværlige", siger Sebastian Dorset.

I en artikel i Fagbladet FOA lader komikeren Sebastian Dorset masken falde og sætter nogle alvorlige ord på sin holdning til de velfærdsansattes løn- og arbejdsforhold.

Sebastian Dorset mener ikke, at velfærdsansatte i omsorgsfag som eksempelvis sosu'er og pædagoger får den anerkendelse, som de fortjener:

- De burde få en lønforhøjelse. Selv en lille lønforhøjelse ville jo være en værdsættelse, som ville sige "vi ved, at I er vigtige, og vi ved, at I er uundværlige". Politikerne siger altid "de hårdtarbejdende danskere", når de taler om de rige i samfundet, men der er ikke mange, som arbejder hårdere end FOAs medlemmer, siger Sebastian Dorset til fagbladet.

Sebastian Dorset mener, at et godt velfærdssamfund er baseret på tillid til de mennesker, som arbejder i det, og at en velfærdsmedarbejder ikke tager jobbet for at blive rig eller opnå prestige eller berømmelse, men gør det, fordi personen føler omsorg for sine medmennesker og gerne vil hjælpe.

Han mener desuden, at der er opstået en kultur med brokkeri og krav om en bestemt service. Og i modsætning til hans egen mors generation, som værdsætter de ansatte og er taknemmlige, så tror han ikke at brokkeriet vil blive bedre med årene:

- Det har helt klart noget med, hvilken generation man er fra. Når min generation skal på plejehjem, så kommer det til at gå helt galt. Så vil vi have sushi hver torsdag og udflugter til Japan, fordi vi skal over og se en blomsterfestival, siger den 46-årige komiker og har et fromt håb om fremtiden:

- Jeg håber, at der er nok danskere, som mener, at vores velfærdssamfund er værd at styrke og værd at bevare, i stedet for at skære på velfærden år efter år.