Rester af mad, hylder med snavsede redskaber, mørke belægninger og indtørret mad var det syn, der mødte Fødevarestyrelsens fødevarekontrol, da den senest var på et uanmeldt kontrolbesøg hos den kendte kæde Grillen Burgerbars restaurant på Christianshavn i København.
Ifølge TV 2/Lorry stoppede kontrollanternes bemærkninger ikke med ovennævnte.
Udsugningen over grillen og frituren var fedtet og støvet, og der blev fundet gullige madrester og fedt på væggen bag frituren samt på ledninger langs gulvet og på en væg ved en bordplade ved pommes frites-stationen, skriver tv-stationen.
Sektionsleder i forklarer til TV 2/Lorry, at snavs i det omfang giver en risiko for, at der kan overføres sygdomsfremkaldende bakterier fra de fødevarer, der ligger i snavset og måske er i begyndende fordærv, til de friske fødevarer.
- En anden ting er, at det tiltrækker skadedyr, og så er det også bare generelt ulækkert, siger Martin Birch Hansen.
Ved kontrolbesøget kunne det også konstateres, at de ansatte ikke kunne vaske hænder efter foreskrifterne. Håndvasken var fyldt med viskestykker og plastikbøtter.
Ikke første gang
Det er ikke første gang, at restauranten er blevet afsløret i forhold som ovenstående. Derfor tog fødevarekontrollen den store bødeblok frem og udskrev en bøde på 10.000 kroner oven i en sur smiley, som nu hænger, så kunderne kan se den.
- Der er tale om indskærpelse, som bliver til en bøde, fordi der inden for en periode på to år er blevet givet en indskærpelse for et lignende forhold. Og derfor skal vi eskalere, siger Martin Birch Hansen til tv-stationen.
Grillen Burger har otte burgerbarer rundt om i Danmark. De fire ligger i København, mens der også er en Grillen Burger i Aalborg, Vejle, Herning og Aarhus.
Afsløring lukkede Domino's
Afsløring af manglende hygiejne kostede for nylig den amerikanske pizzakæde Domino's Pizzas danske restauranter livet.
Kæden gik konkurs efter TV2-programmet "Operation X" havde afsløret, at kæden anvendte gamle råvarer på pizzaerne.
Ved konkursen fik 373 ansatte en fyreseddel.