Kendt hotel bliver revet ned
Hotel la Tour bliver revet ned og erstattet af et boligbyggeri. (Foto: Google Maps)
Hotel la Tour bliver revet ned til fordel for et bolighøjhus i 31 etager. Projektet er dog udfordret af jordbundsforhold.

I Aarhus bliver det kendte Hotel la Tour erstattet af et 96 meter højt boligbyggeri. Det skriver Aarhus Stiftstidende. Nedrivningen af hotellet på Randersvej går i gang inden for kort tid, og lokalplanen for projektet er godkendt.

- Hotel la Tour er bygget som et billigt overnatningssted for efterhånden mange år siden og er ved at være godt slidt. Det vil blive for dyrt, hvis vi skal til at renovere på det, så nu bliver det revet ned, siger hotellets ejer, Jens Richard Pedersen, til Aarhus Stiftstidende. 

Han står også bag det nye højhus, der kommer til at ligge på et af byens højest beliggende grunde. Det høje hus, der er tegnet af arkitektfirmaet 3XN, er dog ikke helt problemfrit.

Nye analyser af jordbunden viser nemlig, at det bliver væsentligt dyrere end forventet at bygge huset, fordi byggeriet bliver for tungt med det fundament, der var planlagt.

- Resultatet er, at nogle af de øverste lejligheder vil blive rasende dyre. Det samme vil p-kælderen. Jeg havde ikke ventet problemer med jordbunden, fordi de første undersøgelser viste, at den var i orden. Det er den så bare ikke. Havde jeg vidst det fra starten, ville jeg have planlagt et tårn på 70 meter i stedet for 96 meter, siger Jens Richard Pedersen til Aarhus Stiftstidende. 

Planen med bygningen har hele tiden været, at den skulle indeholde ungdomsboliger i en prisklasse som unge mennesker har råd til. De 300 lejligheder bliver primært delevenlige og er målrettet områdets mange studerende og yngre ansatte på Aarhus Universitetshospital i Skejby. 

 

 
via Listen To News