Kendt ekspolitiker i chok: De vil fjerne mit barn
Jalah Tavakoli er i chok over et brev hun modtog i sin e-boks i går. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
Blogger og ekspolitiker Jaleh Tavakoli er sigtet i en stor sag om deling af drabsvideo. Derfor risikerer hun nu at få fjernet sit barn.

Jaleh Tavakoli, blogger og tidligere medlem af Købehavns Borgerrepræsentation, er blandt de mange sigtede i sagen, der handler om at dele videoen af drabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde i Marokko i december.

Det har nu fået alvorlige konsekvenser for hende, skriver B.T.

Den 36-årige blogger og islamkritiker modtog i går et brev fra Socialtilsynet, hvor myndigheden lægger op til at fjerne hendes plejebarn. 

- Vi vurderer, at I ikke, henset til ovenstående sigtelse, har den fornødne kvalitet til at have børn i døgnpleje, hvorfor socialtilsynet inddrager jeres godkendelse som generelt godkendt plejefamilie, skriver Socialtilsynet i mailen.

Vi er i chok

Socialtilsynet mener ikke, at Jaleh Tavakoli og hendes mand længere kan varetage deres plejebarn, som de har haft, siden hun var få timer gammel. Pigen er i dag syv år.

- Vi er fuldstændig i chok. Jeg har slet ingen ord for det. Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal reagere hverken følelsesmæssigt eller fysisk. Det er fuldstændig vanvittigt. De vil ødelægge en piges liv, fordi hendes mor - eller psykologiske mor - har delt en video, siger Jaleh Tavakoli til B.T.

- Da jeg delte linket, anede jeg ikke, det var ulovligt. Men okay, lad os så sige, at den er ulovlig, og at det var utrolig dumt at dele den. Og at jeg på et tidspunkt vil blive idømt dagbøder. Men skal det fuldstændig ødelægge et lille menneskes liv og traumatisere hende?, uddyber hun overfor avisen.

Politisk reaktion

Sagen har også fået politiske reaktioner. Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, siger følgende til B.T.:

- ­Det virker totalt overgearet. Jeg forestiller mig, at man godt kan være en god og kærlig plejeforældre uanset hvilke holdninger, man har, eller har haft til den video, siger han og påpeger, at Tavakoli er sigtet, men ikke dømt endnu.

Jaleh Tavakoli og hendes mand har 14 dage til at komme med et modsvar til myndighederne.

via Listen To News