Medstifteren af den landsdækkende bagerkæde Lagkagehuset, Steen Skallebæk, gør alt for at undgå at skulle stikke hænderne dejen.
Ikke fordi han ikke gider eller vil, men fordi støvet fra mel fremprovokerer et allergisk udbrud.
- Hvis jeg tager en pille mod høfeber, kan det normalt fjerne generne, men der er dage, hvor det ikke er nok. Det er ikke så sjovt. Øjne og næse løber, så jeg gør alt for undgå melstøv, fortæller Steen Skallebæk i et portrætinterview til DR.
Men selvom han døjer med melallergi, så kan han i denne måned fejre 25 års jubilæum som selvstændig bager.
Mens han frem til 2008 selv stod i bageriet, aldrig arbejdede under 12 timer i døgnet og i starten kun holdt fri jule- og nytårsdag, så bruger Steen Skallebæk i dag det meste af sin tid på, at etablere nye forretninger.
I 2016 gik der meget tid med at planlægge åbningen af kædens første butik i London. Den er netop åbnet på adressen 56 Haymarket i St. James' Market nær Piccadilly Circus og hedder Ole & Steen, efter Steen Skallebæk og makkeren Ole Kristoffersen.
I 2008 lagde de deres bagerforretninger, Lagkagehuset på Christianshavn og Skallebæk's Bageri i Haderslev, sammen. Og siden er de med en kapitalfonden FSN Capital i ryggen blevet landsdækkende og søger nu eventyret udenlands. Det er således allerede besluttet at åbne yderligere tre butikker i den engelske hovedstad.
Lagkagehusets regnskab for 2016 er endnu ikke offentliggjort. Men i 2015 havde selskabet en omsætning på mere end 500 millioner kroner og opnåede et overskud efter skat på 38 millioner kroner.