Den kriseramte kæde Jensens Bøfhus har de seneste to år måttet lukke en fjerdedel af sine restauranter. Det skriver Børsen.
HK: Chefen bør have ansvaret for sexchikane
Udviklingen bekræftes af Dorte Gleie, der er administrerende direktør i Jensens Bøfhus.
- Det er korrekt, at der er 23 restauranter i Danmark, der er ikke planlagt flere lukninger udover Esbjerg, som er til salg. Som vi tidligere har oplyst, er vi gået fra ca. 40 restauranter i Danmark, Norge og Sverige og forventer at være ca. 30 restauranter som en del af vores turnaround, skriver Dorte Gleie i en mail til Børsen.
Flere kommentarer giver hun ikke, men hun understreger overfor Børsen, at det generelt ser positivt ud i kæden.
Af selskabets 2017-regnskab fremgik det ellers, at virksomheden havde et underskud på 157 millioner kroner ud af en omsætning på 571 millioner kroner.
Samtidig var der minus i både driften og egenkapitalen, hvor de røde tal lød på henholdsvis 31 millioner kroner og 155 millioner kroner.
Kæder som Flammen og Bone's har givet Jensens Bøfhus konkurrence på markedet, og det er en del af forklaringen på den skrantende økonomi, fortæller Dorte Wimmer, der er detailekspert hos Retail Institute Scandinavia.
- Jensens Bøfhus havde monopol på det her marked i gamle dage, men det har de ikke mere. Kagen er godt nok blevet større, men der er også flere, der skal dele, siger Dorte Wimmer til Børsen.