Dårlig madlugt i køleskabet, plettede vinglas og en utæt køleskabslåge ... Det er blot et lille udpluk af de problemer, vi typisk møder i køkkenet.
Kan du ikke huske alle de gode husmodertips, der kan løse problemerne, så får du her en liste med 13 uundværlige og effektive råd, som have- og boligmagasinet ISABELLAS har samlet.
# 1: Utæt køleskabslåge
Er lågen i dit køleskab begyndt at være utæt, kan du engang imellem komme lidt talkum på køleskabslågens gummiliste. Det får den til at slutte tæt.
Sådan kan din støvsuger også bruges: Få de fem gode støvsugertips her
# 2: Dårlig madlugt
Bliver du mødt af dårlig madlugt, når du åbner dit køleskab, kan du blande 3 dl natron og 1 dl vand i en skål og placere den i bunden af køleskabet. Det vil fjerne den dårlige madlugt ganske hurtigt.
# 3: Rens køkkensvampen
Det kan være svært at rense køkkensvampene ordentligt, og ofte ender de i skraldespanden, når de har været brugt en enkelt gang eller to. I virkeligheden kan du nemt rense dine svampe, hvis blot du vasker dem i en blanding af 100 g salt og 4 dl vand. Lad dem trække i saltblandingen i 24 timer. Resultatet er rene køkkensvampe, og samtidig skåner du miljøet og pengepungen en smule.
# 4: Brug sæberesterne
Hvad gør du af de små sæberester, der er tilovers, når håndsæben på badeværelset skal udskiftes? Saml dem sammen, smelt dem og miks dem til slut med en smule fint sand. Så har du en effektiv sæbescrub, der kan fjerne det mest genstridige snavs fra dine hænder.
# 5: Sådan vasker du de små vaser
Har du problemer med at vaske dine små vaser, fordi vasens hals er for lille til, at en skuresvamp kan komme derned? Så fyld vasen med sæbevand og to håndfulde ukogte ris. Sæt den ene hånd for vasens åbning og ryst den godt, så risene får snavset til at løsne sig.
Så skadelige er dine stearinlys for indeklimaet: Se det her
# 6: Mild og naturlig rengøring
Vil du gerne holde lidt igen med de skrappe rengøringsmidler? Så brug lavendelolie til at desinficere alle redskaber og overflader i køkkenet.
# 7: Pletfrie vinglas
Få smukke, pletfrie drikkeglas ved først at vaske dem i varmt sæbevand, og dernæst skylle dem i koldt saltvand. Lad glassene tørre, og polér dem med et blødt bomuldsklæde.
# 8: Undgå is i fryseren
Undgå, at fryseren fryser til og danner store ophobninger af is på indersiden af fryseren ved at gnubbe siderne med glycerin. Det vil få isen til at forsvinde meget lettere, når du afrimer den.
# 9: Duftende skærebræt
Fjern lugten af fisk, løg og andre madvarer fra dine køkkenredskaber ved at skylle dem i en blanding af varmt vand og hvidvinseddike.
# 10: Rene gryder og pander
Få skinnende rene gryder og pander ved at lade dem koge af i en blanding af natron og vand.
# 11: Pas på din Römertopf
Rengør aldrig din Römertopf i andet end varmt vand! Ligesom alt andet uglaseret lertøj vil din Römertopf absorbere ethvert rengøringsprodukt, du anvender, og senere frigive det i maden, når den opvarmes.
Disse otte madvarer må du aldrig opbevare i køleskabet: Se hvilke her
# 12: Skinnende sølvtøj
Undgå, at dit sølvtøj bliver mat og kedeligt, ved at pakke det ind i plasticposer og opbevare det på et mørkt sted. Alternativt kan du også smøre sølvtøjet fra tid til anden med en lille smule olivenolie.
# 13: Ren tekande
Kom af med tekandens ucharmerende te-skjolder ved at gnubbe tekanden med citronsaft. Skyl efter med vand.