Katteplager, reality-tv på Mars og pyjamas

Facebook-foto fører til husarrest

Et billede på Facebook førte til, at en 20-årig israelsk soldat endte i husarrest og muligvis bliver dømt for vold mod dyr. På billedet, som soldaten selv lagde op på sin side, løfter han en kat fra jorden ved at holde den i halen. Det billede blev hurtig spredt ved hjælp af andre Facebook-brugere, og til sidst landede det på det israelske politis Facebook-side, hvor folk krævede at få den unge mand anholdt. Ifølge soldaten selv er opmærksomheden stærkt overdrevet, da han slår fast, at han bare legede med katten.

/ritzau/dpa

Tv-show udlodder enkeltbillet til Mars

Et hollandsk show vil sende fire almindelige mennesker til Mars i april 2023. Med sig skal de have et kamerahold, der skal filme landingen og deres oplevelser på den røde planet. Det hele er en del af et realityshow, hvor deltagerne skal udføre videnskabelige forsøg og lede efter spor af liv. Flere eksperter tvivler dog på projektet, som muligvis også senere vil vise sig at være et pr-stunt, da stråling alene kan gøre det umuligt for mennesker at overleve rejsen. Showet tilbyder desuden kun deltagerne en enkeltbillet til det ydre rum. Der har endnu aldrig været et menneske på Mars.

/ritzau/AFP

Pyjamas forsinker flyafgang

To flypassagerer, der rejste på førsteklasse fra Los Angeles til Melbourne, forsinkede et helt fly, da de nægtede at iføre sig samme pyjamas som passagerer fra business class. Problemet var, at der ikke var flere førsteklasses-pyjamas i de to kræsne passagerers størrelse. Ifølge en talskvinde fra flyselskabet er der på business class tale om nattøj i strækbar bomuld med kænguru-print, hvorimod den dyre udgave af nattøjet på førsteklasse er lidt tykkere i kvaliteten, brunt og med rund hals. De to passagerer insisterede på at blive sat af og tog i stedet et fly 24 timer senere, iført den helt rigtige pyjamas.

/ritzau/dpa