Kate overtager tennistrone fra dronningen

Hertuginde Kate har overtaget to protektorater fra regentparret i Storbritannien. Den ene er en post, der falder i Kates interesse.
Til juni overtager hertuginde Kate officielt protektoratet for tennisklubben.
Til juni overtager hertuginde Kate officielt protektoratet for tennisklubben. Foto: Ben Curtis/AP

Den elskede engelske hertuginde Kate varmer langsomt op til at blive dronning af Storbritannien - selv om det formodentligt varer flere årtier endnu.

Den nuværende dronning Elizabeth, Kates sviger-farmor, har nemlig overgivet en af hendes arbejdsopgaver til den 34-årige hertuginde. Det skriver Hello! Magazine.

For Elizabeth, der i april fylder 90 år, er ikke længere så adræt og sporty, som hun tidligere har været. Så efter 64 år som protektor for All England Lawn Tennis & Croquet Club har hun nu givet posten videre til den noget yngre og mere aktive Kate. Tennisklubben er bedst kendt for at lægge plæner til verdens ældste tennisturnering, Wimbledonmesterskaberne.

Og klubben synes at være det perfekte match for Kate. Hun har hele livet været en stor tennisfan, og hertuginden har netop fået tilladelse til at bygge en tennisbane ved Anmer Hall. Her bor hun sammen med prins William og parrets to børn, George og Charlotte.

Tennisklubben er ikke den eneste opgave, som Kate har overtaget fra regentparret. For nylig fik hun nemlig overdraget protektorat for RAF Air Cadets fra dronningens mand, prins Phillip, og hertuginden er allerede blevet opgraderet til en ærespost i Air Cadet Organisation.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.