Kendt dansk forfatter scorer nyt job: Skal skrive klimaministerens taler

Danmark
Dan Jørgensen (S) får en ny taleskriver i klimaministeriet. (Foto: fotograf Ulrik Jantzen)

Den anmelderroste forfatter Kaspar Colling Nielsen sætter sin karriere på pause for at blive embedsmand.

Han har vundet hæder og priser, fået topanmeldelser blandt de danske kritikere for sine tre bøger og er blevet oversat til flere end 10 sprog. Om kun en måned udkommer den populære forfatter Kaspar Colling Nielsens næste bog, men nu sætter han overraskende det virke på pause og bliver i stedet taleskriver og embedsmand for den socialdemokratiske klimaminister, Dan Jørgensen. Det skriver Politiken onsdag.

»Jeg tror, det er gået op for alle, at der skal ske noget på dette område. Og jeg vil gerne bidrage en lille bitte smule til det, hvis jeg kan«, siger Kaspar Colling Nielsen til Politiken.

»Det sidste argument i enhver diskussion siden 1950’erne har været et økonomisk argument. Nu er der kommet en modvægt. En anden måde at se tingene på, som faktisk er lige så stærk, og det er fantastisk«.

Klimapolitik kan være vanskelig at kommunikere, og det er årsagen til, at Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har ansat den populære forfatter som taleskriver, siger klimaminister Dan Jørgensen (S). Et job, som Kaspar Colling Nielsen selv har søgt.

»Det handler om ikke at få talt den store grønne transformation ned i et sort hul, hvor den kun handler om alt det, vi skal ofre«, siger Dan Jørgensen til Politiken.  

 

Politiken

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald