Karin M: Rigtig beslutning at skifte ud
Karin Mortensen bakker af flere årsager op om sin træner i hjemsendelsen af Louise Svalastog Spellerberg.

Som fysioterapeut ved håndboldkvindernes målmand Karin Mortensen lige præcis, hvad det betyder for en håndboldspiller at have ondt i ryggen.

Og derfor kan hun sagtens forstå, at landstræner Jan Pytlick valgte at sende skadede Louise Svalastog Spellerberg hjem dagen før OL.

- Som streg og central forsvarsspiller får man mange skud og vrid, og man spænder op over det hele.

- Risikoen for at forværre skaden er helt klart til stede, og hun kunne risikere at få diskusprolaps. Selv om det er et OL, er det ikke det værd, siger Mortensen.

Hun føler med sin holdkammerat, der på den måde er gået glip af en stor oplevelse og som havde troen på, at hun kunne nå at blive klar.

- Hun havde jo håbet, at de ville afvente et par dage for at se, om ryggen ikke fik det bedre.

- Men når vi er i en så stærk pulje, som tilfældet er, er det sværere at lade nogen stå over, og det er nok hendes uheld.

- Havde vi skullet møde Storbritannien i den første kamp, kunne de måske godt have taget chancen for at se, om hun fik det bedre, mener målmanden.

Danmark lægger ud i den olympiske turnering med lidt af en nøglekamp mod Sverige, som skal vindes for at sikre det bedst mulige udgangspunkt for resten af turneringen.

/ritzau/