Karen Hækkerup vil besøge Vollsmose
Karen Hækkerup tager på hastebesøg hos politiet i Odense. Hun vil besøge Vollsmose en anden gang.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) vil gerne besøge Vollsmose i Odense. Bare ikke torsdag, når hun sammen med partifællerne justitsminister Morten Bødskov og boligminister Carsten Hansen er på hastebesøg hos politiet i Odense.

- Jeg kommer også til Vollsmose. Det gør jeg ikke i morgen. I morgen foregår mødet på politigården i Odense. Der har vi fået folk til at komme ind. Lige nu bliver der foretaget politimæssige ting i Vollsmose, og det skal de have fred til, siger hun.

- Det betyder ikke, at jeg ikke kommer til Vollsmose en anden gang. Det vil jeg utrolig gerne, men i morgen mødes vi på politigården, siger Karen Hækkerup.

Ministrene besøger politigården for at finde ud af, om der politisk og lovgivningsmæssigt kan gøres noget for at dæmme op for episoder, som den der indtraf mandag aften, hvor en skudepisode i Vollsmose udviklede sig til, at 60-80 personer stormede skadestuen i Odense.

- Vi tager til Odense, fordi vi rigtig gerne vil sende et signal om, at vi tager det, der sker i Vollsmose alvorligt, siger hun.

- Og så vil vi gerne drøfte med de mennesker, der arbejder derovre, hvilken indsats de mener, der trænger til at blive gjort her og nu, siger Karen Hækkerup.

Hun er dog endnu ikke klar med konkrete løsningsforslag på, hvad regeringen kan gøre.

- Vi har i regeringen nedsat et integrationsudvalg, og vi melder meget snart ud med et forslag til, hvordan vi kan forbedre integrationspolitikken, siger hun.

/ritzau/