Kaos i kommune: Afdøde borgere får besøg af sygeplejersker
Foto: Erik Refner / Scanpix

I Odsherred Kommune er et nyt it-system årsag til, at alvorlige syge borgere risikerer at blive glemt, mens hjemmesygeplejersker sendes på besøg hos for længst afdøde borgere.

Nu har 25 navngivne sygeplejersker fået nok Cura, hvilket er navnet på det nye it-system.

Systemet, der bruges af kommunens godt 40 hjemmesygeplejersker, var tiltænkt som et digitalt hjælpemiddel, men er ifølge sn.dk skyld i, at der dagligt opstår utilsigtede hændelser, hvor alvorligt syge borgere risikerer at blive glemt.

Et flertal af kommunens hjemmesygeplejersker har fået nok af systemet, og de føler ikke, at deres råb om hjælp bliver hørt af kommunens øverste chefer.

- Vi ligger vågne om natten og spekulerer på, om vores patienter nu er med i systemet, og om medicinen står rigtigt noteret, så der ikke sker medicinfejl, Jeg tænker tit på, om de døende patenter, jeg plejer, får den rigtige behandling, siger sygeplejersken Berit Madsen til Nordvestnyt.

Hun har nu anskaffet sig en lille bog, og i den skriver hun de informationer, som tidligere blev gemt i et digitalt journalsystem.

Socialdirektør i Odsherred Kommune, Gitte Løvgren, erkender over for Nordvestnyt, at der er alvorlige fejl i det nye system:

- Der arbejdes intensivt med at finde løsninger på de tekniske vanskeligheder, og samtidig vurderer vi, om vi kan gøre yderligere for at ruste vores medarbejdere til at kunne anvende systemet bedre, siger hun til Nordvestnyt.