Kaniner og heste rammes af lockout: Institutioner mangler konflikt-pasning til dyr
Mange insitutioner ved ikke, hvad de skal gøre, hvis hverken børn eller pædagoger er der til at give kaninerne mad. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix/arkiv
Mange institutioner ved ikke, hvem der skal passe deres dyr, hvis de bliver ramt af lockout.

Det er ikke kun børn, der kan komme til at mangle pasning, hvis en storkonflikt bliver en realitet.

Også tusindvis af dyr kan blive gidsler i en mulig konflikt, for hvem skal give dem mad, hvis pædagogerne bliver ramt af en lockout? 

Det spørgsmål stiller man sig selv på mange institutioner i disse dage, skriver Bupl's fagblad Børn&Unge.

- Jeg aner ikke, hvad vi skal gøre. Vi haster fra det ene møde til det andet. Men dyrene skal nok få mad, vi finder en løsning. Vi overvejer at bruge frivillige, der er vant til dyrene, eller måske kan de uorganiserede overtage pasningen, siger Ulla Severin, der er pædagogisk leder i Fritidscenteret Fristedet i Aalborg, til Børn&Unge.

På Fristedet har man både islandske heste og en masse kaniner, og Ulla Severin er derfor frustreret over, at der ikke er styr på det, hun betegner som "livsnødvendigheder".

Også på Rosendal byggelegeplads i Ballerup overvejer man at bruge de uorganiserede medarbejdere til at passe dyrene, fortæller pædagogisk leder Jens Ole Hoppe.

Institutionernes dyr er ikke de eneste firbenede væsner, der pludselig kan mangle pasning, hvis en konflikt træder i kraft. Også dyrepassere, der tager sig af forsøgsdyr, var i første omgang udtaget til en lockout. Her har innovationsminister Sophie Løhde dog trukket i land, og nu skal dyrepasserne på arbejde alligevel, så dyrene ikke skal aflives.