Champagne kan ikke blot drikkes for sig selv. Det kan også sagtens drikkes til maden. Det er dog ikke alle typer mad, det egner sig til.
Dertil er der også forskel på champagne, og derfor også, hvilken type mad, det egner sig til. Vil du gerne servere champagne til maden, skal det derfor ske med en vis omhu.
Er du i tvivl om, hvordan du skal finde den rette champagne til den eller de retter, du vil servere, er du heldigvis havnet det helt rette sted. Det er nemlig noget, du kan blive klogere på herunder.
Hvilke retter kan man drikke champagne til?
Som angivet herover, er det ikke alle typer champagne, der egner sig til alle typer mad. Vil du gerne servere champagne til maden, skal du derfor sikre, at det er et godt makkerpar.
Herunder bliver du præsenteret for en række oplagte makkerpar, der kan gøre det lettere at vælge:
- Blanc de noirs champagne: Røget kød, svampe, modne oste og mørk fisk.
- Blended champagne: Aperitif, østers og som alternativ til almindelig tør hvidvin.
- Blanc de blancs champagne: Røget laks, grillet kylling, fisk, røde skaldyr, bløde oste og lyst kød.
- Rosé champagne: Til asiatisk, japansk eller thai-inspireret mad.
- Sec og demi sec champagne: Kransekage og frugtdessert.
Herover kan du finde en række gode bud på, hvordan du kan matche champagne med mad. Som du kan se, er det faktisk muligt at servere og drikke champagne til en lang række forskellige madretter.
Ikke alle bryder sig om champagne til maden
Der skal ikke herske tvivl om, at det ikke er alle, der mener, at det er et hit at servere og drikke champagne til maden. Der kan naturligvis være flere grunde til, at man ikke bryder sig om det, men de fleste foretrækker blot almindelig vin.
Er du ikke typen, der ønsker at drikke vin med bobler til maden, er det heldigvis ikke noget, du er tvunget til. Vil du gerne prøve noget nyt, i stedet for, at det altid er rød- eller hvidvin, der skal serveres, er det oplagt at give champagne et skud.
Er det noget, du har gjort dig tanker om at kaste dig ud i, er det dog vigtigt, at det sker med stor omhu. Det er nemlig meget vigtigt, at du sikrer, at du finder en champagne, der rent faktisk passer til det mad, der bliver serveret for dig og dine gæster.