Kan ikke skaffe medarbejdere: Får en fornemmelse af, at de ledige ikke gider arbejde
Ventilationsfirmaet Øland leverer blandt andet til Apples nye datacenter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv
Firmaet Øland har svært ved at skaffe nye medarbejdere.

Der er travlt hos ventilationsfirmaet Øland.

Firmaet, der blandt andet leverer til Apples nye datacenter og Aabenraa Sygehus, har så travlt, at produktionschef Michael Lyk Lauritsen godt kunne bruge ti nye medarbejdere. Det skriver JydskeVestkysten.

I forvejen har virksomheden 58 ansatte, men det er svært at finde kolleger til dem. Det på trods af, at der er tale om ufaglært arbejde, der kræver et minimum af oplæring.

- Jeg ved ikke, hvorfor det ikke kan lade sig gøre. Man sidder jo efterhånden med en fornemmelse af, at de ledige, der er tilbage, ikke gider arbejde, siger Michael Lyk Lauritsen til JydskeVestkysten.

Virksomheden har blandt andet forsøgt sig med at invitere 40 ledige til informationsmøde. Halvdelen dukkede op, og tre blev ansat på stedet, fordi de allerede havde de fornødne kvalifikationer. Ingen andre tog dog imod et tilbud om oplæring og job. 

Michael Lyk Lauritsen har tidligere hentet medarbejdere i Tyskland, men det vil han nødigt gøre igen, da han mener, at det går ud over ånden på værkstedet, hvis eksempelvis personalemøder skal holdes på både dansk og tysk.

På Jobcentret i Aabenraa nikker man genkendende til problemet.

- Det er bare generelt svært at finde egnede medarbejdere i øjeblikket. Jeg ved godt, at 3F nu straks vil sige, at det kan de ikke forstå, for de har masser af ledige, men vi har dem altså ikke, siger Nikolaj Stage Jensen, der er kontorleder på Aabenraa Jobcenter, til JydskeVestkysten.