Frederikshavn Kommune Kamp for arbejdspladser og lokalsamfund
Rederier i Skagen og Aalborg kæmper mod en lovfortolkning, som de mener, forringer konkurrenceevnen og som kan have store konsekvenser for lokalsamfundene. I værste fald flytter rederierne fra Nordjylland
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Rederierne Saga Shipping og Alba Tankers har inviteret skatteminister Karsten Lauridsen til Skagen, fordi de oplever, at SKAT overfortolker en ny skattelov. Lovfortolkningen underminerer deres forretningsgrundlag, mener de. Og betyder, at deres ansatte søfolk får ændrede skatteforhold, der vil medføre massive ekstra lønomkostninger for de rederier, der lever af at sejle ud som forsyningsskibe og levere eksempelvis brændstof og mandskab til andre skibe.

"Hvis vi skal beholde konkurrenceevnen overfor udenlandske rederier, der ikke er udsat for denne lovfortolkning, så er alternativet en udflagning. Men vi har jo også underleverandører i Skagen, der igen har underleverandører og så videre. Og der er megen anden aktivitet forbundet med at have rederierne i Skagen og Aalborg, så for lokalsamfundene vil vi helst blive, hvor vi er og beholde arbejdspladserne på danske hænder", siger Leo Skjødt Mikkelsen, managing director, Saga Shipping i Skagen.

Frederikshavn Kommune og Danmarks Rederiforening gør skatteministeren følgeskab til Skagen. Rederiforeningen bakker rederierne op i synspunktet om, at de danske regler er mere restriktive end i vores nabolande. Frederikshavn Kommune arbejder for at fremme vækst i den maritime branche, og herfra lyder det, at problemstillingen har væsentlig betydning:

"For Frederikshavn Kommune betyder det rigtig meget at rederierne bliver, hvor de er. Dels selvfølgelig fordi rederierne generer omsætning lokalt. Men søfolkene har jo også familier, der har job og børn der går i skole, og alt hvad det indebærer for lokalsamfundet. Regeringen har meldt ud, at den vil arbejde for at styrke den maritime sektor, det håber vi den gør, så problemet kan løses hurtigt," siger Birgit S Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

For yderligere oplysninger kontakt:

Birgit S Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Leo Skjødt Mikkelsen, managing director, Saga Shipping, +45 4028 1522
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.