Kairo-domstol vil straffe 31 med døden for drab på anklager
En egyptisk politimand holder vagt ved det sted, hvor anklager Hisham Barakat blev dræbt af en bilbombe i 2015. Hisham Barakat var Egyptens øverste anklager og havde ført et stort antal islamister for retten. (Arkivfoto) Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Egyptens øverste anklager blev dræbt af en bilbombe for to år siden. 31 personer risikerer nu dødsstraf.

En egyptisk domstol vil udstede dødsstraf til 31 personer, der er blevet dømt for deres rolle i drabet på landets statsanklager i 2015.

Det har domstolen anbefalet over for Egyptens øverste religiøse leder, stormuftien. Han skal nu komme med en ikke-bindende udtalelse i sagen, inden straffen efter planen bliver fastsat 22. juli.

Hisham Barakat var Egyptens øverste anklager, da han dræbt af en bilbombe i Kairo i sommeren 2015.

Han var en forhadt person blandt landets islamister, da han havde ført tusindvis for retten, primært medlemmer af Det Muslimske Broderskab. Flere hundrede af dem er dømt til døden.

Egyptens regering har tidligere sagt, at drabet på den offentlige anklager blev udført på ordre fra Det Muslimske Broderskab i tæt samarbejde med Hamas, en militant palæstinensisk gruppe.

Både Det Muslimske Broderskab og Hamas nægter at stå bag attentatet.

De egyptiske domstole siger, at de er uafhængige af regeringen og militæret. Men flere dommere er blevet beskyldt for at være på regeringen side, når de har givet fængselsdomme eller dømt et stort antal mennesker til døden.

/ritzau/Reuters