Kahn kunne have skaffet Tyskland VM-guld
Hvis Oliver Kahn havde fået lov til at stå på mål ved VM i Tyskland i sommers, kunne det tyske fodboldlandshold have vundet guld. Det påstår den 37-årige målmand i hvert fald selv.

Den tyske målmand Oliver Kahns selvtillid fejler ikke noget. På trods af at flere nok vil mene, at hans gloværdige karriere er ved at gå på held, er han ikke selv i tvivl om, at det tyske landshold med hans hjælp kunne have vundet sommerens VM-slutrunde i Tyskland.

Oliver Kahn mener dermed, at den daværende landstræner Jürgen Klinsmann traf det forkerte valg, da han gav rivalen Jens Lehmann chancen i stedet for.

»Jeg kritiserer ikke, hvad Jens Leh­mann gjorde, men med mig var Tyskland blevet verdensmester. Det er jeg overbevist om på grund af den måde, min karriere har udviklet sig på,« siger Oliver Kahn til Stern.

Det må således ærgre landstræneren, at Oliver Kahn først kommer med den udmelding nu, for hvem ville ikke gerne sikre sit land VM-pokalen. I stedet måtte VM-værterne nøjes med bronze.

Den 37-årige målmand har nu trukket sig fra landsholdet og får derfor næppe mulighed for at bevise sin påstand yderligere ved slutrunden i Sydafrika 2010.