Kæmpe våbenfund efter kasernerøveri

Københavns Politi finder stort våbenlager i en garage. Våbnene stammer fra et kasernerøveri for mere end to år siden. Fire personer anholdt.
Kæmpe våbenfund i København.
Kæmpe våbenfund i København. Foto: Colourbox

Våben fra det store røveri ved Antvorskov Kaserne fundet under en ransagning.

Fire personer er nu anholdt, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

"Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst har i dag beslaglagt ca. 40 militære våben under en ransagning af en garage i Brøndbyvester," skriver de.

Våbnene består af M 95 geværer, 5,56 mm maskingeværer, LSW og M 96 karabin-geværer. De stammer fra et røveri, der blev begået på Antvorskov Kaserne den 4. januar 2009.

Bevæbnede røvere trængte ind på kaser­nen og truede vagten til at slå alarmsystemet fra. Herefter kunne røverne ube­sværet stikke af med 189 kraftige våben, der skulle have været sendt til Afghanistan.

Politiet fandt kort efter røveriet omkring 90 geværer, så med dagens fangst mangler politiet stadig omkring 60 militære våben fra røveriet.

I kølvandet på våbenfundene, er der i løbet af torsdagen foretaget anholdelse af fire mænd på 22, 26, 28 og 29 år.

"Den 29-årige mand blev anholdt i Nyborg Statsfængsel, hvor han afsoner en dom på 8 års fængsel for at have deltaget i røveriet mod Antvorskov Kaserne. De øvrige personer er anholdt på forskellige adresser på Sjælland. Alle de anholdte er danske mænd," oplyser politiet.

De fire anholdte sigtes dels for hæleri af særlig grov beskaffenhed og dels for at have været i besiddelse af de nævnte skydevåben.

Anholdelserne og beslaglæggelsen af våbnene er resultatet af længere tids efterforskning, der er gennemført som led i bandeindsatsen for at standse tilgangen af våben til rocker- og bandegrupperingerne.

De anholdte fremstilles fredag den 29. juli 2011 i grundlovsforhør ved retten i Glostrup. Der vil af hensyn til sagens videre efterforskning blive begæret lukkede døre, slutter politiet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.