Kæmpe lussing til Løkke: Venstre sendt til tælling - rød blok med stort forspring
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil nok vente lidt med at udskrive næste folketingsvalg, hvis han kigger på ny måling. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Magten i dansk politik står til at skifte ifølge en ny meningsmåling. Mette Frederiksen og resten af rød blok i markant forspring.

Næste folketingsvalg skal senest være afholdt i juni næste år. Dermed går dansk politik ind i helt afgørende periode.

Men går statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med overvejelser om et valg før tid, bør han nok tænke sig om en ekstra gang.

I hvert fald hvis han skeler til en ny meningsmåling, som analyseinstituttet Norstat har lavet for Jyllands-Posten og Altinget.

Den giver rød blok en markant føring på 94 mandater mod blå bloks 81. Dermed står oppositionen til at få magten helt uden om hjælp fra de nordatlantiske mandater.

Ifølge målingen er Danmarks største parti fortsat Socialdemokratiet, der står til at få 28,6 procent mod 26,3 procent ved det seneste valg i 2015.

Enhedslisten kan også skimte en stor fremgang og står til opbakning fra næsten hver tiende vælger.

Statsministerpartiet, Venstre, får i målingen en begmand af vælgerne, hvor kun 16,9 procent antyder, at de vil sætte krydset ved liste V.

I Berlingske Barometers vægtede gennemsnit af flere institutters målinger står rød blok til 90 mandater mod blå bloks 85.