Kæmpe brøler: Sygehuse erklærede syv personer døde ved en fejl
En fejlagtig dødsattest kan betyde, at personen slettes fra NemID, bank og forsikring, ligesom pas, kørekort og sygesikring kan blive deaktiveret. Modelfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Personalet på Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland kan have så travlt, at fejlagtige registreringer opstår.

Siden 2010 har de to sygehuse i Region Syddanmark, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland, fejlagtigt registreret en dødsattest seks gange.

Men der kan i realiteten have fundet flere tilfælde sted, end dem tallene afslører, skriver JydskeVestkysten.

Kvalitetskonsulent på Sygehus Sønderjylland Tine Grau, siger til avisen, at man ikke kender det absolutte tal, men at tallene beror på medarbejdernes rapporter.

Således har JydskeVestkysten talt med Kent Bosack fra Gabøl i Sønderjylland. Han blev i januar 2017 erklæret død i forbindelse med en indlæggelse på Sygehus Sønderjylland. Og det tilfælde er ikke med i den opgørelse avisen har fået fra Sygehus Sønderjylland.

Travlhed, forbytninger og fejl-klik

Tine Grau oplyser, at fejlene kan ske, hvis sygehuspersonalet forbytter to cpr-numre, men det kan også ske, hvis personalet kommer til at klikke på noget forkert i de elektroniske patientjournaler.

Hun forklarer desuden, at de fejlagtige registreringer opstår på grund af travlhed og uopmærksomhed hos personalet.

Forfra med NemID, pas osv.

Fornylig kom det frem, at 69-årige Kirsten Kristensen fra Varde blev erklæret død i forbindelse med en indlæggelse på Sydvestjysk Sygehus.

Fejlen betød, at hun ikke bare mistede sin pension, men at hun blev slettet fra blandt andet NemID, bank og forsikring, ligesom hendes pas, kørekort og sygesikring blev deaktiveret.