Der er kæmpe glæde og også overraskelse hos bornholmerdrengene på restaurant Kadeau i Wildersgade, der torsdag for første gang får en stjerne i den prestigefyldte Michelin-guide.
- Vi havde ikke regnet med, at vi ville få en stjerne, fordi vi kun har ligget på Christianshavn så kort tid, siger en af de tre indehavere af restauranten, Magnus Høegh Kofoed.
- Vi er meget glade og stolte. Men der bliver ikke tid fest i dag. Et enkelt glas champagne bliver det jo nok til, og så holder vi en fest senere, siger han.
Om kort tid strømmer frokostgæsterne ind i den lille restaurant, som siden de bestilte bord, pludselig har fået stjernestatus på det gastronomiske verdenskort.
Også i aften er der fuldt hus.
Menuen på Kadeau baserer sig på bornholmske råvarer. Restauranten lå oprindeligt på Bornholm, men er siden også åbnet i København.
Kadeau har en ambition om at definere en ny bornholmsk smag, som bygger på de nordiske dogmer, og har specialiseret sig i bornholmsk gourmetmad.
- På kort sigt betyder stjernen et skulderklap og flere gæster også udenlandske, som netop kommer på grund af guiden, men det betyder også en stor udfordring, siger Magnus Høegh Kofoed.
Også på restaurant Geranium er der glæde over den ekstra stjerne. Kokken Rasmus Kofoed er en sværvægter inden for den gastronomiske verden.
Han har tidligere vundet sølv og guld ved kokkemesterskabet Bocuse D'or i Lyon i Frankrig. I år blev det så til to stjerner i Guide Michelin.
Også her er frokostgæsterne på vej, og her er der heller ikke tid til fest før senere, fortæller tjener Søren Ledet fra Geranium til AOK.dk
- Jeg synes faktisk, det er større at få stjerne nummer to, end at få nummer et. Fordi det kræver så meget mere. Det er jo kvanteskridt rent gastronomisk, så jeg er simpelthen så stolt, siger Søren Ledet.
/ritzau/