Hvis lastbilchauffører skifter sodavand, slik og motorvejs-cafeteriernes pølsemix ud med en sund kost, så kan det reducere antallet af ulykker på de danske veje, skriver Berlingske Tidende.
En ny, dansk undersøgelser viser nemlig, at groft brød, kål, rodfrugter og andet sundt kan forbedere lastbilchaufførernes reaktionsevne med op til 16 procent, hvis det udgør de daglige måltider istedet for den traditionelle junkfood, som mange lastbilchauffører spiser, når de er på arbejde.
Mindre vrede
I undersøgelsen skulle en gruppe lastbilchauffører spise den sunde kost, mens en kontrolgruppe fik lov til at guffe løs på junkfood fra motorvejscafeterierne. Ikke nok med at gruppen, der spiste sundt, fik en bedre reaktionsevne end kontrolgruppen, så følte de sig også mindre vrede og mere veloplagte end tidligere.
- Det man spiser, betyder rimeligt meget for evnen til at koncentrere sig og opmærksomheden i trafikken. Det ved vi også fra norske undersøgelser. Hvis man spiser tung, fed mad, bliver man mere slap, end hvis man spiser noget, der giver en mere jævn forbrænding, siger dokumentationschef i Rådet for Større Færdselssikkerhed Jesper Sølund til Berlingske Tidende.