K vil ekskludere Safia Aoude nu
Det Konservative Folkeparti i København indleder nu eksklusionssag mod det omstridte partimedlem, Safia Aoude, der blandt andet beskyldes for at læne sig op af holocaustnægtere.

Safia Aoudes dage som medlem af Det Konservative Folkeparti er nu for alvor talte.

Formanden for Københavns Konservative Vælgerforening, Svend Bergstein, meddelte fredag eftermiddag, at han vil bede bestyrelsen om, at indlede en eksklusionssag mod Safia Auode. Bergstein har allerede holdt et møde med Aoude, hvor han har orienteret hende om, hvilke rettigheder hun har.

Nyhedsavisen har de seneste dage kunne fortælle, hvordan Safia Auode, der blandt andet underviser i historie, på sin hjemmeside linker til holocaustnægtere. Hun har samtidig manipuleret med et foto af to islamkritikere, så de optræder med hagekors på deres tøj.

Og det er mere end det konservative parti kan rumme.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at de oplysninger, som efterhånden er kommet frem i sagen under ingen omstændigheder er forenelige med konservative værdier og holdninger. Er de korrekt gengivet, ser jeg derfor også kun én udvej, og det er eksklusion af partiet, siger Svend Bergstein.

Han minder dog om, at Safia Aoude har ret til at blive hørt i sagen, før det endelig besluttes, om hun skal smides ud af partiet.

 -  Men vi kan ikke have en, der knægter demokratiet og har opfordret unge til at tage til Mellemøsten for at tage militærtræning i partiet, siger Svend Bergstein.

Safia Aoude er bange for, at Svend Bergstein indstiller hende til eksklusion på baggrund af andenhåndsberetninger i pressen.

- Jeg forventer, at mine kredsmedlemmer har en sund fornuftig dømmekraft, som de vil bruge, når de hører min side af sagen, siger hun om det forestående forløb.