K: Der skal sættes hårdt mod hårdt
De konservative i København vil have politiet til at rydde både Ungdomshuset på Jagtvej og det nye ’Villa Villekulla’ med det samme. Enhedslisten ved ikke, hvad partiet skal sige til besættelsen.

Læs også:
Politiet ville ikke i slåskamp

Det var en sur og utilfreds Mogens Lønborg – leder af de konservative i København – der lørdag hørte nyheden om, at de unge har besat en ubenyttet bygning i København nordvest-kvarter.

»Der skal sættes hårdt mod hårdt nu. Jeg håber meget, at det for de unge bliver en yderst kortvarig oplevelse i det hus. De skal ikke have lov til at etablere sig,« siger Mogens Lønborg til DNY

Han frygter, at det nu bliver sværere at få de unge ud af Ungdomshuset på Jagtvej.

»Jeg kan ikke sige mig fri for at sige, at der er gået for lang tid. Nu må der ske noget fra politiets side. Jeg tror ikke, at strategien med at vente og vente er den rigtige. Man skulle være gået ind straks og få ryddet det hus, og nu har vi endnu en front,« siger Mogens Lønborg.

Via to talsmænd lod de unge fra ’Initiativet for flere Ungdomshuse’ på et improviseret pressemøde i bygningen på Dorteavej forstå, at de har tænkt sig at blive.

»Vi er her ikke kun for en fest. Vi bliver her. Det er vores nye hus,« siger Anna Sørensen.

Enhedslisten afdæmpet
Enhedslisten i København har tidligere udtrykt store sympatier med de unge. Lørdag aften var ordfører Morten Kabell en smule mere afdæmpet.

»Det her viser jo kun, hvor vigtigt det er, at vi får en ordentlig løsning på situationen for de unge i København. Hvis Helge Sander (videnskabsminister, red.) ville sælge bygningen, vi kalder brandstationen, på Jagtvej, så ville vi få en løsning. Det er alt, der mangler.«

Hvad synes du om aktionen i dag?

»Jeg synes ikke så meget om den. Det beviser, at man skal finde en varig løsning.«

Støtter du den?

»Jeg ser det som et indlæg i debatten om, at der skal findes en løsning.«

»Så du vil ikke sige, om du støtter aktionen eller ej?«

»Det er mest af alt et indlæg i debatten. Det er sådan, jeg ser det.«

Ritt tavs
Borgmester i København, Ritt Bjerregaard ønskede lørdag aften ikke at kommentere situationen, som dog siger via sin pressesekretær, at »det ikke virker som om, de unge forfølger en politisk løsning.«