Jysk rugekasse-hold vil vinde Danmark Rundt
Trods hobevis af konkurrenter i stjerneklassen tror Glud & Marstrand-LRØ på samlet sejr i Post Danmark Rundt.

Med otte verdensklassehold til start i Post Danmark Rundt kræver det selvtillid at tro, at man som dansk 3.-divisionshold kan køre med om den samlede sejr.

Men rugekasseholdet Glud & Marstrand-LRØ savner ikke selvtillid.

Holdets stærkeste bud, den tidligere Saxo Bank-rytter André Steensen, sagde under præsentationen til 1. etape, at han går efter sejren. Og holdets sportsdirektør Michael Skelde støtter Steensen.

- Vi går ind med forhåbning om at kunne blande os i toppen af Post Danmark Rundt. Vi har en selvtillid, der gør, at vi tør tro på det.

- Vi har kørt godt i år, og vi håber, at vi kan holde fast i det. Vi er så klar, vi kan blive, siger Michael Skelde.

Den erfarne sportschef, som har stribevis af danske cykeltalenter på samvittigheden, har også bemærket, at feltet i Post Danmark Rundt er ekstra stærkt i år.

- Det er et svært felt at skabe resultater i, og løbet er meget større end de løb, vi plejer at køre.

- Omvendt er det vores Tour de France, og vi er højest sandsynlig mere motiverede end hold som Sky. Det skal vi vinde på. Motivation kan man vinde rigtig meget på.

- Vi drømmer om, at ProTour-holdene måske kommer til at undervurdere os på fredagens Vejle-etape. Det er også det, der skal til, for at vi har en chance for sejr, siger Skelde.

- André er en supergod cykelrytter, og jeg har aldrig set ham stærkere, end han er nu. Han er stærkere end alle de år, han kørte for Saxo Bank. Han har 10 procent mere at køre med end sidste år.

- Derfor tør vi håbe på, at hvis alt flasker sig, så skal det nok lykkes. Den store forskel på os og de store hold er, at vi ikke har råd til at være uheldige.

Uheldige var danskerholdet netop på 1. etape, hvor Steensen blev fanget af et stort styrt i finalen.

Heldigvis for Glud & Marstrand-LRØ besluttede kommissærerne at annullere tidstabet til de ryttere, som var berørt af uheldet, der skete 3,5 kilometer fra målstregen.

Michael Skelde regner Sky-rytteren Michael Rogers for den værste konkurrent i kampen om sejren.

/ritzau/