Jysk lægehus nægter at udlevere medicinsk cannabis

"Du bør derfor ikke forvente at få cannabis ordineret hos os", skriver lægehus i Varde.
Ifølge Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, har mere end 100 patienter fortalt foreningen, at de er blevet afvist uden en lægefaglig vurdering.
Ifølge Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, har mere end 100 patienter fortalt foreningen, at de er blevet afvist uden en lægefaglig vurdering. Foto: Scleroseforeningen

Læger landet over har, siden forsøgsordningen med medicinsk cannabis trådte i kraft, afvist at udskrive recept på medicinsk cannabis.

Lægehuset Jacobilægerne i Varde skriver direkte på dets webside, at man ikke vil udlevere medicinsk cannabis til deres patienter.

Det skriver TV 2.

"Jacobilægerne finder ikke, at der aktuelt er fagligt belæg for, på det nuværende vidensgrundlag, at kunne udskrive recepter på cannabis. Denne holdning støttes af Lægeforeningen samt Dansk Selskab for Almen Medicin. Du bør derfor ikke forvente at få cannabis ordineret hos os", skriver Jacobilægerne.

De kommende fire år har de praktiserende læger tilladelse til at udskrive en ny type cannabisprodukter. De er således ikke tvunget til at udskrive medicinsk cannabis i forsøgsperioden. Alligevel ærgrer flere politikere sig over, at mange patienter afvises hos deres læge, hvis de beder om behandlingen.

- Vi bevæger os her ned ad en sti, som vi ikke har bevæget os ned ad før, både som læger, patienter og politikere. Når det er sagt, så har Lægemiddelstyrelsen udsendt en vejledning, der understøtter, at lægerne sætter behandling med medicinsk cannabis i gang, siger Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann til TV 2.

Ifølge Scleroseforeningens direktør Klaus Høm har mere end 100 patienter fortalt foreningen, at de er blevet afvist uden en lægefaglig vurdering:

- Næsten uden undtagelse får de at vide, at lægerne ikke vil gå ind i det af principielle grunde, siger Klaus Høm til TV 2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.