Jysk albino-kænguru vækker henrykkelse
En sensationel kænguru-unge er hoppet ud af sin mors pung på Djursland. Ungen er noget så sjældent som albino.

Munkholm Zoo på Djursland har fået en yderst usædvanlig beboer. En af havens kænguruer har nemlig født en albinounge, rapporterer TV2 Østjylland.

- Først var vi ikke helt sikre, men da den begyndte at komme ud af sin mors pung, var der jo ingen tvivl om, at vi står med lidt af en særling, siger zooejer Benny Johansen til tv-stationen.

Der rapporteres ind imellem om albino-kænguruer, men hvor stor en sjældenhed det er, har Benny Johansen ikke kunnet finde ud af.

- Siden vi blev opmærksomme på, at det kunne være en albino, der var på vej, har jeg forsøgt at finde ud af, hvor ofte der fødes albino-kænguruer. Men det er ikke lykkedes mig at finde et svar, siger Benny Johansen.

Heller ikke zoolog Mogens Trolle fra Zoologisk Museum i København, der er ekspert i australske pattedyr, kan svare på, hvor ofte der fødes albino-kænguruer.

- Men det er en stor sjældenhed og lidt af en sensation, at der er født en her i Danmark, siger han til TV2 Østjylland.

Ifølge Mogens Trolle er det en genetisk fejl, der er årsagen til, at pattedyr som kænguruer bliver født som albinoer. Man ser dem sjældent, fordi de ikke kan overleve i naturen.

- De er meget følsomme over for blandt andet solen, og derfor har de svært ved at klare sig. Men de kan godt overleve i fangenskab, siger han.

Den privatejede zoo har endnu ikke fundet ud af, om det er en han- eller hunkænguru, og derfor har den ikke fået et navn.

- Den skal være helt uafhængig af moren, inden vi fanger den og tjekker, hvilket køn den er. Så der går en lille måned endnu, inden vi kan finde et navn til den, siger Benny Johansen til TV2 Østjylland

/ritzau/