På Bornholm fik slagteriet Danish Crown som bekendt medarbejderne til at acceptere en lønnedgang for nylig, men pønser Danish Crown på noget tilsvarende andre steder i Danmark, bør de nok kigge mod Midtjylland frem for Sjælland, skriver madmagasinet Foodculture.dk.
I en undersøgelse som Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer viser det sig, at mens 40 procent i Region Midtjylland er klar til at skære i lønnen for at beholde jobbet, er det kun 25 procent i Region Sjælland:
"Det skyldes, at der er stor forskel på, hvor mange jobs der er i de forskellige egne af Danmark. Personer i Jylland kan bo i et område, hvor jobbene ikke hænger på træerne, mens der i Region Sjælland generelt er et større udbud af job. Det er den væsentligste årsag til forskellen," siger Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet til Foodculture.dk
Danish Crowns ansatte er langt fra de eneste, der har fået stillet et ultimatum om, at gå ned i løn eller modtage en fyreseddel.
I de seneste år har medarbejdere hos blandt andet Kohberg, Stryhns, Daloon og Langelænder Pølser måttet acceptere en lignende situation.
Ifølge Henning Jørgensen har fødevarebranchen været særligt hårde ved deres ansatte, når der skulle forhandles overenskomst i de senere år.
Kilde:Foodculture.dk