Juventus forbereder sig på Serie A
Den italienske storklub Juventus, der blev tvangsnedrykket i sommer, er begyndt oprustningen til næste sæson – i toppen af den bedste række, Serie A.

Juventus lever et liv i den næstbedste italienske række. Men det skorter hverken på ambitioner eller evnen til at tiltrække profiler for den tidligere storklub, der blev tvangsnedrykket i sommer. For Juventus er tilbage i det gode Serie A-selskab næste sæson, det tvivler ingen på. Og ’Scudetto’en’ – det italienske mesterskab – er atter i hus hos Torinoklubben inden for et år eller to, hvis det står til klub­ledelsen.

Den stolte klub mistede en række profiler i forbindelse med degraderingen, som fulgte i kølvandet på sommerens dommerskandale. I centrum for skandalen var den nu forhenværende juventus-direktør Luciano Moggi som blev anklaget for at have bestilt bestemte, venligstemte dommere til at dømme Juventus’ kampe gennem en årrække.

Forspringet indhentet

Moggi og en stor del af ledelsen måtte trække sig, og klubben fik den hårdeste straf blandt de italienske klubber, der var syltet ind i sagen.

Efter et par appeller er det endt med, at ?Den Gamle Dame’ er startet sæsonen i Serie B med minus ni point, og det er tilsyneladende blevet accepteret. Klubben har i hvert fald droppet at appellere den afgørelse, og forspringet er stort set indhentet efter en fornem sæsonstart.

Derfor er klubben ved at ruste sig til atter at være sit gamle jeg, en storklub – selv­om oprykningen formelt set overhovedet ikke er sikret.

Første indkøb er Hasan Salihamidzic, der skifter på en fri transfer fra Bayern München til sommer. Den 30-årige bosnier er ikke bekymret over klubbens nuværende status.

»Jeg er henrykt over muligheden for at bære denne trøje. Selv hvis Juventus ikke spiller europæisk fodbold i næste sæson, er det fortsat et af de mest fascinerende hold i Europa og et af de bedste i verden,« siger han ifølge Bild.

Ronaldo og Klose

Salihamidzic får uden tvivl selskab af andre store profiler i den sort-hvide dragt. Klubben er flittigt nævnt på alverdens fodboldhjemmesider og sættes i forbindelse med blandt andre Manchester Uniteds for­svarer Gabriel Heinze, tyske Miroslav Klose og selveste Christiano Ronaldo. Tiltroen til, at Juventus nedtur stoppedemed degraderingen til næstbedste række, er også grunden til, at en række italienske verdensmestre har taget turen med ned.

Det gælder ikke mindst­ Gianluigi Buffon, der i manges øjne er verdens bedste målmand. Derfor vil det undre, hvis torino-klubben ikke hurtigt vender tilbage til fortids stor­hed, og dommerskandalen ender som en fodnote i klubhistorien.

Har klubben slet ikke lært af turen ned i Serie B?

Jo, mener Valerio Clari, der dækker Juventus for sportsavisen La Gazetta dello Sport.

»Juventus er den eneste af de straffede klubber, der har ændret i ledelsen. Den har fået et renere ansigt, og det er et vigtigt signal,« siger han og spår Juventus en pla­cering blandt de tre-fire øverste i næste sæsons Serie A – når klubben altså lige har overstået den franske visit i næstbedste række.