Juventus-boss taber appel i matchfixingsag
Appellen nyttede ikke noget for Juventus-træner Antonio Conte, som har fået stadfæstet sin karantæne.

Den italienske mesterklub Juventus må undvære sin træner Antonio Conte i 10 måneder. Italieneren tabte onsdag sin anke i den sag om matchfixing, han har slæbt med sig fra sin tid som træner i Siena.

Det italienske fodboldforbund afviste appellen fra Antonio Conte, som dermed ikke må sidde på bænken for Juventus i hovedparten af den forestående sæson, hvor Juventus også deltager i Champions League.

Conte er idømt karantænen, fordi han ikke rapporterede forsøg på snyd i forbindelse med to kampe, da han var træner for Siena i sæsonen 2010/2011.

Conte har benægtet sin skyld i sagen og appellerede mandag karantænen i et forsøg på som minimum at få straffen reduceret. Det forventes, at han nu vil appellere sagen til den italienske olympiske komité.

I den forgangne sæson førte Conte Juventus til det italienske mesterskab. Nu må han ikke lede holdet fra sidelinjen, men kun træne holdet mellem kampene. Assistenten Massimo Carrera vil i stedet lede holdet i kampene.

Juventus-spillerne Leonardo Bonucci og Simone Pepe er modsat Conte gået fri i deres sager om mulig matchfixing. Det skete også, da de spillede for andre klubber end Juventus.

Begge spillere blev onsdag renset for anklagerne for anden gang, efter statsanklageren Stefano Palazzi havde appelleret deres frikendelse.

Angriberen Marco Di Vaio, som denne sommer skiftede fra Bologna til den nordamerikanske klub Montreal Impact, er også blevet frikendt.

Lecce, som også er involveret i den kedelige bølge af italienske skandaler, er blevet degraderet fra Serie B i en stadfæstelse, mens klubben Grossettos skæbne i Serie B fortsat er under behandling.

Serie A begynder i weekenden, hvor Juventus lørdag møder Parma på hjemmebane.

/ritzau/