Juventus åbner titelforsvar med sejr
Den italienske mesterklub fortsætter, hvor den slap i sidste sæson med en 2-0-sejr over Parma i sæsonåbningen.

Juventus gik ubesejret gennem hele sidste sæson i Serie A, og da den nye sæson åbnede lørdag aften, var der heller ingen slinger i valsen hos den italienske storklub.

Torino-klubben vandt hjemme med 2-0 over Parma i en kamp, der blev afgjort af to kvikke scoringer kort efter pausen.

Først gjorde den schweiziske back Stephan Lichtsteiner det til 1-0, og blot fire minutter senere scorede den italienske EM-profil Andrea Pirlo til 2-0 direkte på frispark.

Selv om Juventus for første gang i 19 år går ind til en sæson uden legenden Alessandro Del Piero i truppen, er kvaliteten fortsat høj hos de sorthvid stribede spillere.

To af sommerens store nyerhvervelser, Kwadwo Asamoah og Sebastian Giovinco, var med fra start, og begge gjorde det fint. Asamoah var med i Lichtsteiners scoring, og Giovinco gled godt ind på en i forvejen stærk midtbane.

Inden pausen missede Arturo Vidal et straffespark på Parmas målmand, Antonio Mirante, og generelt tog det noget tid for Juventus at nedkæmpe gæsterne, der ydede stærk modstand.

Og selv om Juventus faktisk blev presset noget tilbage mod slutningen, holdt mestrene stand og har dermed atter lagt sig i spidsen af en liga, hvor kun to kampe er afviklet.

I den anden kamp vandt Fiorentina 2-1 over Udinese.

/ritzau/