Justitsminister: Klar opbakning til politiet
Ungdomshuset ? Justitsminister Lene Espersen gav i går sin klare opbakning til Københavns Politi

Justitsminister Lene Espersen (K) svarede i går på spørgsmål om Ungdomshusets rydning i et åbent samråd i Folketingets retsudvalg. Eller svarede og svarede. Ministeren indledte med at slå fast, at hun naturligvis regnede med at få udvalgets forståelse for, at hun af sikkerhedsmæssige og polititaktiske hensyn blev nødt til at svare kort. Den forståelse fik hun uden et eneste løftet øjenbryn, og så gik hun igang med at bakke Københavns Politi op.

Forståelse for udskydelse

Ministeren var blevet orienteret af politidirektør Hanne Bech Hansen om, at politiet naturligvis så sig i stand til at løfte en eventuel rydning, og at politiet via deres historik på området har gode forudsætninger for rydningen. Ministeren slog også fast, at det er fogedretten, der reelt står for rydningen ? bistået af politiet. Hun udtrykte forståelse for, at fogedretten, i samråd med politiet, udsatte den planlagte rydning, der var fastsat til i dag.

Med kryds og slange

Formanden for retsudvalget, Dansk Folkepartis Peter Skaarup, ville derefter vide, om udsættelsen af rydningen på ubestemt tid, ville kunne udmåles i måneder, eventuelt år.
Lene Espersen udtrykte igen tillid til, at politiet og fogedretten ville løfte opgaven indenfor en fornuftig tidsgrænse, men slog også fast, at ejerne har mulighed for at anke forsinkelsen til fogedretten.
Hun mente også, at den spændte situation fordrer fleksibilitet hos både ejere, brugere og politi.
Peter Skaarup spurgte lidt bekymret ind til politiets mandskabsmæssige formåen. Han mente, at flere politifolk offentligt har ytret sig om overarbejde og dermed sået tvivl om, hvorvidt politiet har folk nok til opgaven.
Den bekymring afviste justitsministeren prompte. Hun har nemlig fuld tillid til, at Københavns Politi vil løse opgaven til UG med kryds og slange.