Julie Berthelsen: Jeg har kysset mange forkerte frøer
– Det er ikke bare lutter idyl. Det skaber da gnidninger, når man skal lære at være forældre, siger Julie Berthelsen om at få barn sammen med kæresten. Scanpix
Julie Berthelsen har sunget sig ind i vores hjerter gennem flere år. Her fortæller hun til SØNDAG om at finde sin store kærlighed - og sit livs vendepunkt.

Sangerinden Julie Berthelsen mødte sit livs kærlighed Minik i 2008. På det tidspunkt havde hun været single i halvandet år.

Hun var egentlig ikke opsat på at forelske sig. I hvert fald slet ikke at forelske sig i én, der var seks år yngre. Men sådan gik det altså. Hen over en date, som hun ikke havde de store forventninger til, skete det bare.

Mette Blomsterberg om sit ægteskab: Det var 2 væmmelige år! Læs hele interviewet her

–  Han er en dejlig mand. Vi har det supergodt. Så nemt hang tingene heller ikke sammen, før jeg mødte ham. De andre frøer, jeg har kysset, gik det ikke så godt med.

– Det er dejligt, at han tør sige tingene, som de er. Også for eksempel: ”Hvor gjorde du mig ked af det dér. Du er altså ikke særlig fed at være sammen med for tiden”. For av, den svider. Og så må man jo lige tage sig sammen.

Ikke bare lutter idyl

– Vores ”aldersting” har aldrig spillet en rolle. Og jeg har heller aldrig måttet trække alderskortet, det dér: ”Det ved jeg bedre, for jeg er ældre end dig”. Aldrig.

For knap tre år siden kom sønnen Casper Nanoq til verden.

– Og hvor klichéfyldt det end lyder, kan jeg kun sige, at det vendte op og ned på mit liv, forklarer Julie Berthelsen og fortsætter.

– Det er ikke bare lutter idyl. Det skaber da gnidninger, når man skal lære at være forældre. Men når det er sagt, så oplever jeg, at kærligheden bare er endnu større end før. Det har været meget inspirerende for mig at mærke og forstå, at tænk, sådan er det. Og man får bare endnu mere lyst til, at det her skal fungere og skal være for altid.

Julie og Minik er ikke gift, men Julie Berthelsen har en drøm:

– Jeg satser på, at vi bliver det inden så længe, siger hun.

Skrækslagen for at føde igen

Til spøgsmålet om der kunne være flere børn i vente, siger hun til SØNDAG:

– Selv om jeg faktisk er skrækslagen for at skulle føde igen, så har Minik fået overtalt mig. I virkeligheden har jeg altid troet, at jeg skulle have mindst syv unger. Det lader sig så ikke gøre. Men vi satser på at få i hvert fald én mere. Vi nænner ikke, at Casper skal være enebarn.

Anette Støvelbæk fejrer sølvbryllup med Lars Mikkelsen: Håber han er hjemme! Læs mere på søndag.dk

– Der er ikke noget, der kan beskrive den glæde, der er ved at have et barn. Min søn er så sjov. Jeg har grinet, som jeg aldrig har grinet før. Jeg føler en kærlighed, som jeg aldrig har følt kærlighed før, og det rækker også videre til min kæreste. Og til tider er jeg ved at flegne ud, som jeg aldrig har flegnet ud før. Lige så mange glæder du får, lige så mange udfordringer er der til dig og den, du er, og til dit liv. Det rykker ved alt. Alt, simpelthen, siger Julie Berthelsen og slutter.

Af SØNDAG, redigeret af Webredaktionen