Julemanden findes - på nettet
Verden er snart oppe på 100 millioner aktive blogs eller dagbøger på internettet. En af dem tilhører tilsyneladende selveste Julemanden, der med stor succes i denne tid dagligt skriver om sit farverige liv på Nordpolen.

Eksisterer Julemanden? Nej, vil de fleste fantasiforladte voksne nok sige. Men hvis man skal tro den rødklædte mand med det hvide skægs egen blog på internettet, clauschronicles.blogspot.com, tager de voksne fejl.

Her lægger Julemanden nemlig dagligt nye underholdende hverdagshistorier fra sit hjem på Nordpolen. Historierne handler blandt andet om Julemandens ægteskabelige skærmydsler med fru Julemand, om hvordan han har opdrættet over 100 flyvende rensdyr, om sine ferier uden for julesæsonen på Hawaii og om sin udprægede frygt for at flyve med flyvemaskiner ? dog ikke med rensdyr.

Og interessen for Julemandens liv er stor. Fra hele verden kommenterer læserne historierne ? ofte med en påmindelse om ikke at glemme dem juleaften:

»Husk nu også at komme til Tyrkiet! Vi kan næsten ikke vente på, at du kommer,« skriver en tyrkisk læser.

Ud over bloggen har Julemanden i fem år haft hjemmesiden www.santasjournal.com, der ifølge Reuters for tiden har over 20.000 brugere om dagen. Manden bag den populære internet-julemand, Matt Philips, siger:»Det er nok bare lidt en fjollet hjemmeside, der får folk til at grine.«

Julemanden begyndte at blogge til sine fans i november 2005. Og måske er det ikke så mærkeligt, at selv Julemanden er begyndt med at skrive om sit eget liv på internettet. I hvert fald ikke hvis man skal tro Adam Sarner fra analysefirmaet Gartner. Ifølge Sarner vil der nemlig i begyndelsen af 2007 vil være 100 millioner aktive bloggere i verden.

»Næsten alt, hvad man kan komme i tanke om, bliver der blogget om. Der er gode og dårlige blogs, og de mere interessante vil kunne overleve,« siger han.

Efter at have set Julemandens blog, kommer bloggens succes ikke bag på Debbie Weill, der har skrevet bogen »The Corporate Blogging Book«.

»For at få succes bliver man nødt til at have en stemme, der skiller sig ud, og personlighed. I dette tilfælde handler det også om at skrive godt,« siger hun.

Magasinet Time har i det seneste nummer kåret ?dig? som årets person. Som årsag angiver magasinet, at ganske almindelige mennesker blandt andet gennem blogs i stærkt stigende grad bestemmer, hvor informationssamfundet bevæger sig hen.

Udover at underholde er ideen bag Julemandens blog at vække folks glæde ved at give ? også når den søde juletid er forbi. Således er der blandt andet mulighed for at donere penge til u-landenes nødlidende børn samt til Frelsens Hær.

Hvis du også vil oprette din egen blog, kan du blandt andet gøre det på Nyhedsavisens hjemmeside www.avisen.dk, hvor du også kan læse mere om, hvad det vil sige at blogge.