JULEKORT FRA GEORGE W. BUSH
Julekalender ? Den amerikanske ambassadør James Cain og hans hustru Helen har fået julekort fra præsident Bush. Selv sender de 3.000 julekort ud. Og så elsker de brunede kartofler

Hvor skal I fejre jul i år?
Vi skal holde jul her i Danmark. Sidste år kom min familie, og i år kommer Helens familie fra USA. Vores traditioner er et miks fra Helens familie og min familie. Men den 24. bliver de sidste julegaver købt, vi besøger venner og gør noget godt for de hjemløse eller en trængende familie. Vores børn Laura og Cameron adopterer en familie, som de besøger og bringer gaver den 24. december.
Ved midnat går vi i kirke, og når vi kommer tilbage, læser vi The Night Before Christmas ¿ en tradition, min mor startede.
Den 25. om morgenen ser vi, om julemanden har lagt godter og gaver i Laura og Camerons julesokker ved kaminen ¿ det har han indtil videre gjort i 16 år. Bagefter laver jeg en stor usund amerikansk morgenmad proppet med kolesterol: Røræg, grids med ost, stegte kartofler, hjemmelavede kiks med honning og kage. Bagefter rydder børnene op efter mig, og så åbner vi gaverne ved træet. Ud på eftermiddagen besøger vi venner og naboer.
Hvad elsker du ved julen?
Ånden. Julen for os er først og fremmest en fejring af Jesu fødsel. Budskabet om fred, kærlighed og håb, men selv for dem, som ikke tror, som vi gør, er det en tid for glæde og fest.
Hvad hader du ved julen?
Hvor kommerciel den er blevet ¿ dette er en kritik af USA, jeg kritiserer ikke Danmark. Formålet med julen er glemt, den handler ikke om at få, den handler om at give og dele.
Hvad vil du gøre, hvis en hjemløs ringer på din dør den 25.?
Jeg vil invitere ham indenfor og byde ham noget af min store usunde morgenmad. Det er det, julen handler om: At dele med dem, der mangler.
Hvad er den værste gave?
Det spørgsmål kalder jo på alle mine diplomatiske evner. Men det var en nøddeknækker, som var udformet meget upassende, men anatomisk korrekt, og som jeg åbnede foran hele familien.
Og den bedste gave?
Som barn fik jeg et fut-tog, jeg kunne sidde i. Men ellers var den bedste gave, da vi gav vores børn en hundehvalp i julegave.
Giver I præsident Bush en julegave?
Vi har sendt ham et julekort, og vi har også fået et fra ham (kortet er indledt med et bibelcitat og derefter en hilsen med ordlyden May the Light of the Season shine bright in Your Heart now and in the New Year red.)
Har Anders Fogh også fået et julekort?
Ja, og det har Dronningen, Kronprinsen og Kronprinsessen også. Vi har sendt omkring 3.000 julekort ud i år ¿ bare til vores nærmeste venner.
Savner I USA i julen?
Vi savner nogle af traditionerne som for eksempel at gå til gudstjeneste ved midnat den 24. i en kirke proppet med venner og bekendte. Men vi savner faktisk ikke at være i USA. Danmark er et hyggeligt land, og vi bor i et imponerende hjem.