Juleaften i lufthavn
Flere steder i Frankrig måtte passagerer tilbringe juleaften i lufthavnen.

Juleaften er en rigtig kedelig aften at strande i en lufthavn. Det var ikke desto mindre det, der skete for 150 passagerer, som måtte væbne sig med tålmodighed, da de på grund af store forsinkelser måtte fejre juleaften i lufthavnen Charles de Gaulle nord for Paris. Yderligere 500 passagerer oplevede forsinkelser i Orly lufthavnen syd for den franske hovedstad.

Forsinkelserne skyldtes blandt andet de nye sikkerhedsregler for håndbaggage. Man må for eksempel ikke længere medbringe væsker af frygt for, at terrorister kunne finde på at tage flydende sprængstoffer med om bord.

Sikkerhedskontrollen brugte i snit mellem 15 sekunder og tre minutter på at tjekke hver passager. Derudover skyldtes forsinkelserne, at lufthavnene var overbelastede. Blandt de flyselskaber, som var ramt af forsinkelser, var Corsair, Air Cairo og Air Memphis.

I Belgien var der også forsinkelser på flytrafikken. Ved lufthavnen Charleroi syd for Bruxelles blev 2.500 passager, hvoraf de fleste var forældre med børn, forsinkede.14 fly ikke kunne ganske enkelt ikke lette på grund af tåget vejr juleaften.

Ikke før tirsdag ventes Charleroi lufthavnen at åbne igen. Lavprisselskaberne Ryanair, Blue Air og Jet4you benytter sig af denne lufthavn.

I Storbritannien, hvor mange flyselskaber tidligere på ugen blev tvunget til at indstille trafikken, så det bedre ud juleaften. Tågen og det dårlige vejr lettede sådan, som flere meteorologer også havde forudset det.