Jorden går under i dag eller i morgen
Serie ? Bibelen er et skalkeskjul for hemmelige beskeder direkte fra Gud. Historiens store begivenheder som verdenskrigene, 11.september og Kennedy-mordet blev forudsagt. Men det værste venter. Menneskehedens ophør er nemlig nært forestående

Bomben falder i Jerusalem i dag, i nat eller i morgen. Det vil starte en krig, der betyder, at du vil have set dine kære for sidste gang. Du vil aldrig igen grine med vennerne, danse med veninderne, opleve din elskede se på dig eller høre dit barns stemme. Eiffeltårnet, pyramiderne og Operaen vil stå i en gold og menneskeløs verden. Menneskeheden bliver nemlig udslettet i 2006 i en tredje verdenskrig, der starter i Jerusalem, og som bliver udkæmpet med atom-bomber. Tegnene er tydelig for de, der kan se den slags, og de findes i de ældste skrifter, vi kender.Bibelen er nemlig ikke andet end et overlæsset skalkeskjul for Guds sande budskab. Gemt dybt i sætningerne er de oprindelige beskeder fra Gud, som fortæller, hvad der skal ske i fremtiden. For de, der tror, har koderne allerede 5000 gange vist, hvad der vil ske. Blandt andet at Lee Harvey Oswald var skæbnebestemt til at dræbe John F. Kennedy og at flyene 11. september ville ramme tvillingetårnene i New York. Den mest vidtgående besked fra Gud er dog, at menneskeheden bliver udslettet i en verdensomspændende atomkrig i 2006. Den nedslående profeti fremsætter forfatteren Michael Drosnin i bogen The Bible Code 2 . Bogen bygger på en teori, som den jødiske professor i matematik Eliyahu Rips står bag. Han opdagede efter lang tids søgen, at Det Gamle Testamente indeholder forskellige koder, der fortæller om fremtiden.

Newton troede p koder

Rips tager ikke stilling til, om disse koder er profetiske, han påpeger blot, at de er der. Han er dog langtfra den første, der har søgt koder i Bibelen. Allerede i det 13. århundrede blev tanken luftet, og senere var Sir Isaac Newton overbevist om kodernes eksistens.I forsimplet form består teorien i at vælge et startbogstav i Mosebøgerne og derefter gå frem efter et bestemt interval. På den måde vil bogstaverne danne tydelige beskeder. Kritikere af teorien latterliggør den med simpel logik og påpeger samtidig huller i Michael Drosnins viden om de ældste skrifter. Alligevel har teorien vundet tilhængere over hele verden, og Michael Drosnins bøger er solgt i millioner af eksemplarer. Man kan dog undre sig over, hvorfor Gud ulejligede sig med at nedskrive væsentlige oplysninger i koder, men netop det ser tilhængere af teorien som bevis på både koderne og Gud. Mosebøgerne i Det Gamle Testamente er nemlig efter sigende dikteret til Moses af Gud, og da Moses ikke ville have været i stand til at skjule så omfattende koder i teksten, må ophavsmanden være Gud. Samtidig er vi udvalgte til at finde koderne, da kun computere kan knække dem, og videnskaben først nu er så langt, at vi kan opstille alternative skabelsesberetninger til Bibelens. Menneskeheden har med andre ord brug for et bevis på Gud, siger tilhængerne.

Gud er tallet 26

Teorien om bibelkoderne er langtfra enestående. I alle religioner har man søgt gud gennem koder. I jødernes Kabbalah indgår systemet gemetria, der ændrer bogstaverne til numre for at finde en dybere visdom i teksterne. For eksempel er tallet for den hebraisk stavede gud, YHVH, 26.Kritikerne af Bibelkoderne har svært ved at tage teorien alvorligt. Der har været eksempler på forskere, der har brugt samme teknik til at finde profetier om 11. september i Vanilla Ice s sange. Klassikeren Moby Dick er i øvrigt fuld af forudsigelser om store begivenheder. Statistikere og matematikere mener også, at Eliyahu Rips oprindelige tese er manipulerende og uredelig, idet han springer mellem et hebraisk med og uden vokaler i forhold til, hvilken stavemåde der er mest belejlig for teorien. Det mest nærliggende argument mod profetierne er, at Bibelen er blevet genskrevet og oversat så mange gange, at man ikke kan være sikker på, at den oprindelige jødiske bibel er intakt. Derudover kræver teorien også, at Gud har meget tillid til, at bogstaverne ikke forrykker sig ved tryk-, eller stavefejl. Teoriens tilhængere mener, at det er noget, Gud har taget højde for.Det mest besynderlige ved Michael Drosnins profetier er dog, at hans næste bog bliver udgivet i 2007.