Jordemødre knokler så meget, at de tisser i bukserne
Arkivfoto. Foto: Morten juhl / Ritzau Scanpix
Jordemødrene på Herlev Hospitals fødeafdeling har så travlt, at de ikke har tid til at gå på toilettet. Flere har tisset i bukserne på grund af de kritisable arbejdsforhold, og nu har Arbejdstilsynet givet fødeafdelingen et påbud.

På Herlev Hospital har jordemødrene så travlt, at de ikke altid når på toilettet. Faktisk har flere af de ansatte tisset i bukserne på grund af manglende tid til toiletbesøg, lyder det i en rapport fra Arbejdstilsynet, som TV2 Lorry har fået aktindsigt i.

Jordemoderen Sofie: "Den morgen løb tårerne ned ad mine kinder"

I trivselsundersøgelsen svarer 90 procent af jordemødrene på fødeafdelingen, at de ikke mener, at de har tid nok til at udføre deres arbejde.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, siger ledende oversygeplejerske Heidi Brønnum-Jacobsen til TV2 Lorry.

Herlev Hospitals fødeafdeling er blandt landets største med over 5.000 fødsler om året. En del af forklaringen på travlheden skal findes i det faktum, at 18 af de i alt 96 jordemoderstillinger er ubesatte.

Travlheden går ud over de ansatte og sikkerheden i behandlingen af patienterne, og derfor har Arbejdstilsynet givet Herlev Hospital et påbud om, at der skal rettes op på arbejdsmiljøet, så der kan sikres en sundhedsforsvarlig behandling inden for seks måneder.

Heidi Brønnum-Jacobsen forklarer til TV 2 Lorry, at man på Herlev Hospital allerede har ansat flere lægesekretærer, der skal aflaste de travle jordemødre ved at tage sig af telefonopkald og administrative opgaver.