Jonas Høghs OL-forspring svinder ind
Den danske sejler Jonas Høgh-Christensen må nøjes med en 8.-plads i syvende sejlads. Danskeren fører stadig.

Det lignede den direkte vej mod OL-guld for finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen forud for torsdagens sejladser, men efter en skidt dansk tur på vandet er spændingen tilbage i bådklassen.

Jonas Høgh-Christensen fik en dårlig start på sejladsen - men fik sejlet sig frem på en fjerdeplads, men så opstod der igen problemer for danskeren, der faldt tilbage og sluttede sejladsen som nummer otte.

Hvad værre var, så fik forhåndsfavoritten Ben Ainslie fra Storbritannien gang i sin båd, og han vandt sejladsen. Det var første gang under OL, at Ainslie slog Jonas Høgh-Christensen, og nu er danskerens forspring i den samlede stilling svundet kraftigt ind.

Danskeren er dog fortsat i front i klassen. Sejlerne kan trække den dårligste sejlads fra i det samlede regnskab, det er i danskerens tilfælde dagens 8.-plads, mens Ainslie kan smide 12.-pladsen fra fjerde sejlads over bord.

Når de to sejladser er trukket fra har Høgh-Christensen 14 point, Ainslie har 18. Sejleren med færrest point efter de 10 sejladser og medaljesejladsen, der tæller dobbelt, vinder guldet.

Der resterer endnu tre sejladser samt medaljesejladsen. Senere torsdag sejles endnu en sejlads i finnjolle-klassen.

/ritzau/