Jonas Høgh tror på OL-guldet
Danske Jonas Høgh-Christensen tror på, han kan vinde i sin finnjolle til OL efter en god dag på vandet.

Det ser lovende ud for danske Jonas Høgh-Christensen, som i sin finnjolle har hentet tre sejre, to andenpladser og én syvendeplads i de seks første sejladser ved OL.

Dermed er han suveræn etter med syv point i den samlede stilling, hvor det gælder om at ende med færrest point. Toer er britiske Ben Ainslie med 17 point, mens franske Jonathan Lobert har 23 point.

- Jeg tror på, jeg kan vinde regattaen, siger Jonas Høgh-Christensen og tilføjer et lille aber dabei.

- Det er åbent. Vi tager det én dag ad gangen.

Tirsdag blev det til to succesrige sejladser for danskeren, der først tog en sejr og derefter en andenplads.

- Jeg havde en fantastisk dag. I den første sejlads fik jeg en rigtig god start og en god fart. Fik en del vindstød til at hjælpe mig (...) så jeg slappede af hen imod slutningen.

- I den anden sejlads måtte jeg kæmpe mig vej tilbage og var ret tilfreds med det, siger Jonas Høgh-Christensen.

Danskeren fortæller, at den gode sejlads kommer, efter at han har brugt det sidste halve år på at arbejde mest med sin fart i båden.

Nu skal han dog ned i tempo onsdag, når finnjollerne holder en hviledag, inden det går løs igen torsdag. Og den 31-årige dansker ser frem til at slappe af.

- Du er nødt til at tage en pause, når du kan. Jeg er en gammel mand i feltet, og jeg har helt sikkert brug for at slappe af, spise en stor bøf og læse mig op til torsdag, siger Jonas Høgh-Christensen.

/ritzau/