Jonas Høgh: Sølvmedalje vil være skuffende
Jonas Høgh-Christensen er allerede sikker på en OL-medalje. Men den skal være af guld, siger han.

Sejleren Jonas Høgh-Christensen er sikret en OL-medalje i finnjolle-klassen efter at have forsvaret sin førsteplads ved fredagens sejladser. Alt andet end en guldmedalje vil derfor være skuffende, siger Høgh.

- Lidt skuffet vil jeg da være, hvis jeg ikke vinder guldet. Men jeg synes, jeg har sejlet et godt stævne, og nu er jeg sikker på en tredjeplads. Men selvfølgelig kommer jeg til at kæmpe med alt, hvad jeg har, siger Jonas Høgh-Christensen.

Den danske sejler er imidlertid ikke helt tilfreds med sin præstation i de seneste to sejladser, hvor han blev nummer fem og tre, mens guld-rivalen Ben Ainslie blev nummer seks og et.

- Det var ikke en super dag i dag, men jeg fik taget to fornuftige resultater hjem. Men nu er jeg med om medaljer, og det er jeg glad for, siger finnjolle-sejleren.

I fredagens første sejlads ærgrer han sig over, at han ikke formåede at distancere sig yderligere til sin nærmeste konkurrent.

- Jeg havde fået Ben pakket godt ned i feltet, men han har så held til at få vindtrykket op gennem feltet. Der kunne det have været godt at tage lidt flere point på ham.

- I anden sejlads ligger jeg nummer to, men smider så andenpladsen på sidste kryds. Det er ét point, men det ville have været rart at have, siger danskeren.

Og selvom han nu sætter alt ind på at hente en dansk guldmedalje, er han klar over, at det bliver svært.

- Det bliver meget tæt. Jeg skal slå Ben for at vinde OL. Det bliver pisse hårdt, men det bliver også sjovt. Det er sådan nogle dage, vi lever for.

- Jeg synes, jeg har nogle gode chancer, men man skal også huske, at jeg er oppe mod vores tids allerbedste sejler, siger danskeren.

Den altafgørende sejlads finder sted søndag, hvor guldvinderen med al sandsynlighed skal findes mellem Jonas Høgh-Christensen og britiske Ainslie.

Ender briten en plads foran danskeren søndag, er de to helt lige i stillingen, og hvis det bliver tilfældet, er det placeringen i medaljesejladsen, der bliver afgørende. Det vil i givet fald sende guldet over i forhåndsfavoritten Ainslies båd.

/ritzau/