Jonas Høgh om OL-sølv: Jeg tabte guldet
Danskeren har ligget i spidsen under hele OL, men måtte på sidste dag afgive finnjolle-guldet til Ben Ainslie.

Jonas Høgh-Christensen havde regnet med, at han skulle stå som guldvinder af finnjolle-klassen ved OL.

Men efter at have ført hele ugen blev han overhalet af den forsvarende mester, briten Ben Ainslie, i den afgørende medaljesejlads og dumpede ned på andenpladsen.

- Jeg vandt ikke sølvet. Jeg tabte guldet, fastslår en tydeligt skuffet Jonas Høgh-Christensen, da han er kommet op ad vandet.

- Jeg havde en god chance for at vinde guldet, så jeg er skuffet.

Danskeren vidste, at Ainslie inden den officielle start ville forsøge at komme i en bedre position end ham, da bådene lå i vandet ud for Weymouth, inden ræset gik i gang.

- Jeg vidste, at han ville gå efter mig i starten. Jeg kom i en god position, og fik lagt Ben ud til højre.

- Nu har jeg trænet i det her vand i to måneder, og det har hele tiden været det rigtige at gå til venstre, men for første gang var det bedst at gå til højre.

- Og når først Ben kommer foran en, så er han meget svær at indhente, siger Høgh-Christensen, der overordnet er tilfreds med sin præstation ved OL.

- Jeg sejlede en god regatta. Jeg ramte en dommerbåd, og jeg tabte nok fem-otte point dér. Havde jeg haft dem inden finalesejladsen, så havde det nok set anderledes ud.

- Men vinderen er den, der laver færrest fejl, og jeg lavede én for mange.

- Jeg endte med samme pointtal som den stærkeste sejler i nyere tid, og det kan jeg være stolt af. Men jeg er skuffet over, at jeg ikke står her med guld, siger danskeren.

/ritzau/