»Jon vil væk – det er så sikkert som amen i kirken!«
Fodbold · Ifølge kilder tæt på Stuttgart er det helt sikkert, at Jon Dahl Tomasson vil til en ny klub. Men om det lykkes, er et åbent spørgsmål.

Jon Dahl Tomasson vil væk fra sin tyske klub, VFB Stuttgart, og det så hurtigt som muligt. Det er den tyske journalist George Moissidis, som dækker Stuttgart for det tyske fodboldmagasin Kicker, fuldstændig overbevist om. Danskeren selv har hidtil været tavs som en østers om sin fremtid, men ifølge George Moissidis er der slet ingen tvivl: Jon Dahl Tomasson vil væk fra Stuttgart, inden transfervinduet lukker.

»Ja klart! Jon vil væk. Det er så sikkert som amen i kirken!«

Tre betingelser

Om det så også vil lykkes for danskeren at finde en ny klub i det nuværende transfervindue, er et åbent spørgsmål, som George Moissidis siger.

»Der er tre betingelser: Et: Vil Stuttgart lade ham gå på en fri transfer? Det er ikke afgjort endnu. To: Kan han finde en klub, der finansielt kan betale ham? Og tre: Kan han finde en klub med et tilstrækkeligt sportsligt niveau,« siger Moissidis.

»Jeg må sige, at det er et åbent spørgsmål. Han er 30 år, og topklubberne står ikke længere i kø, så han skal skrue sine forventninger ned,« siger Moissidis.

Kritik fra landstræner

Senest har der været rygter om, at den italienske Serie A-klub Torino skulle være brændt varm på Stuttgarts danske angriber, og tidligere var det den spanske bundklub Levante, som viste interesse.

Den danske landstræner, Morten Olsen, har tidligere været ude med kritik af spillere, der har fået for lidt spilletid i deres klubber. Men i tilfældet Jon Dahl Tomasson er landstræneren ikke til sinds at kritisere:

»Hvad mener du med lang snor? Han scorede to mål i den sidste landskamp,« siger Morten Olsen i telefonen fra Belgien.

»Spillerne skal bare spille nok. Det kommer an på, hvem det er. Nogle mister hurtigt deres bold-touch, mens andre bare skal spille fem kampe om året. Jon har leveret varen indtil nu, for ellers havde han heller ikke spillet for landsholdet, og hvis du leverer varen, så er du god nok. Og Jon har været vores topscorer i flere år,« konstaterer landstræneren.

Har ikke hjertet med

Om danskeren også skal trække i Stuttgarts trøje, når forårssæsonen i Bundesligaen begynder igen, eller om han finder sig en ny klub i løbet af januar, må tiden vise. Ifølge George Moissidis krydser Jon Dahl Tomasson fingre for sidstnævnte mulighed, så sikkert som amen i kirken.

»Han startede godt i Stuttgart og opfyldte alle forventningerne. Siden har han lukket sig inde og undgået offentligheden. Han forlader ofte stadion gennem bagindgangen, og når man snakker med ham, så siger han kun banaliteter, og man mærker, at han ikke mere er der med hjertet,« siger George Moissidis.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jon Dahl Tommason selv. Han er i øjeblikket i træningslejr med sit hold Stuttgart i Dubai.