John Kerry: USA skal have danske værdier
(Foto: )
Den tidligere demokratiske præsidentkandidat John Kerry siger til Nyhedsavisen, at han vil have USA tilbage til værdier som de danske. Han peger på Barack Obama som den rigtige til jobbet.

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når demokraten John Kerry i dag taler om den modsatte fløj i amerikansk politik og deres magtfulde støtter i industrien.

»Deres beslutninger smadrer økonomien verden over. De her fyre er de største ’hjælp din makker og røvrend den almindelige amerikaner -typer, jeg nogensinde har oplevet. Jeg glæder mig til moral bliver genindført i den amerikanske regering,« siger han.

Advarede Bush

For fire år siden vandt John Kerry sit partis nominering til præsidentposten, men han tabte til George W. Bush. Efter erkendelsen af sit nederlag, ringede Kerry til præsident Bush:

»Jeg advarede præsidenten om splittelsen her i landet og bad ham indædt om, at forsøge at bringe landet sammen. Og jeg troede virkelig, at det var et helbredelsens øjeblik. Det var det tydeligvis ikke. Vi har brug for et nu. Mere end nogensinde,« siger John Kerry til et møde med medlemmer af Massachussetts Demokratiske Parti.

Venner med Europa

Efter talen fanger Nyhedsavisen den travle senator, som skal skynde sig videre. Han er på vej til næste stop på primærvalgskalenderen i South Carolina, hvor han vil annoncere sin støtte til Barack Obama. En person Kerry mener er den helt rigtige til at lappe på det skrantende forhold til Europa.

»Jeg mener, at vi har brug for en præsident, som udtrykker nogle af de universelle værdier, som jeg ved, at folk i Danmark deler, og som er yderst vigtige for at løse verdens problemer,« siger han til Nyhedsavisen og nævner klimaforandringerne som et af de vigtigste.

»Men på hvert eneste område kæmper vi mod folk, som enten har hovedet begravet i sandet eller er født på en anden planet. Jeg ved ikke hvilken. Fakta er, at vi stadig har folk i Kongressen, som er valgt af ’jorden er flad’-vælgere,« siger John Kerry.

Barack Obama er nu John Kerrys valg til at få den modsatte side til at opdage, at jorden alligevel ikke er helt flad.

via Listen To News