Johanne: Dagpengeofre er vores topprioritet
Enhedslisten vil give garanti for job til folk, der er på nippet til at miste dagpengeretten.

De mennesker, der har udsigt til at miste deres dagpengeret, har højeste prioritet for Enhedslisten, når partiet begiver sig til finanslovforhandlinger.

Sådan lyder budskabet fra partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter Enhedslistens sommergruppemøde i Karrebæksminde.

- Enhedslisten opfatter det som en bunden opgave at løse det her problem. Det er ikke til diskussion. Vi opfatter det som en absolut topprioritet at redde de familier, der risikerer at stå uden forsørgelsesgrundlag, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi taler om mennesker, der har arbejdet hele deres liv og betalt deres skat i forventning om, at hvis de mister deres job, så vil fællesskabet være der for dem. Dem mener vi ikke i Enhedslisten, at vi kan svigte, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten vil udstede en garanti til folk, der er ved at miste deres dagpengeret, for de kan få arbejde. Hvis de ikke kan det, så skal de kunne få dagpenge.

Den allervigtigste opgave for en socialdemokratisk ledet regering er at skabe nye arbejdspladser, mener Enhedslisten.

- Det skal ikke være hokus-pokus-arbejdspladser, der opstår i Finansministeriets regnemaskine, fastslår Johanne Schmidt-Nielsen.

Derfor har Enhedslisten præsenteret en grøn jobplan, der kan skabe over 20.000 job, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, på partiets sommergruppemøde.

/ritzau/